Koje kupovne kaše su zdrave za dete?

Za svoju decu želimo samo najbolje, a hrana treba da bude upravo takva. Kada se uvode čvrsti obroci puno je dilema oko kvaliteta namernica koje se daju bebi jer od toga zavisi zdrav rast i razvoj.

Za razliku od dojenja ili pouzdanog kvaliteta dohrane za bebe, da li su i kupovne kašice dobre za svakodnevnu ishranu ili ih je bolje izbegavati? Šta je preporuka lekara? Koji proizvođač bebine hrane je najbolji?

 

Koja hrana treba da bude na putu odrastanja bebe?

Najbolje bi bilo da svi imamo svoju baštu i da gajimo organske sastojke iz najkvalitetnijih semena povrća, voća i žitarica. Ipak, čak ni kupovina u Bio-špajzu ne može da garantuje da je hrana 100% zdrava pa je važno da ima sertifikate i dokaze o kvalitetu.

Kada se daje dohrana za bebe kao alternativa dojenju svi znamo najpoznatije proizvođače i koji su među njima najbolji. Krasi ih višedecenijsko iskustvo u unapređenju sastojaka za ishranu odojčadi tako da se pronađe idealna mešavina za svako dete. 

Renomirani proizvođači imaju linije za različite alergije, netoleranciju na neke sastojke, za decu koja su rođena prevremeno, za bebe koje imaju neke specifične probleme…

Kada je u pitanju čvrsta hrana, mišljenja su oprečna, ali kada se pronađe proizvođač sa svim sertifikatima i dokazima o kvalitetu, reč je o kašicama koje su apsolutno opravdane i bezbedne za upotrebu.

 

Zašto je Milupa preporuka pedijatara?

Milupa postoji od davne 1921.godine i od malog preduzeća postala je svetski brend koji se brine za ishranu dece u prvoj godini života.

Kod nas je pedijatri preporučuju kao prvu hranu koja, iako kupovna, predstavlja najbolji izvor vitamina i minerala za bebe od 4 meseca i stariju decu.

U ovom periodu detetu više nije dovoljno samo dojenje ili dohrana za bebe pa se započinje sa uvoženjem žitarica kao prve nemlečne hrane. Tada se najčešće daju pirinčane i kukuruzne kaše što su Milupa žitarice koje imaju prilagođenu kombinaciju baš za ovaj uzrast.

Dohrana za bebe ostaje još par meseci kao glavni izvor hrane, a pored žitarica se postepeno uvodi povrće, voće, meso i žumance. Na ovaj način se obezbeđuje više hranljivih nutritijenata, a naročito gvožđa koji već od 6 meseci može da bude deficitarno.

Milupa žitarice pored izbora najboljih zrna organske proizvodnje, samim proizvodnim procesom dobijaju najbolji produkt koji se pakuje i čuva u idealnim uslovima. Žitarice su obogaćene vitaminima, mineralima i gvožđem pa je ovo razlog zašto je Milupa broj 1 u preporuci pedijatara.

Roditelji je vole jer se lako sprema, sa vodom i svaki put se dobija savršena gustina, a deci se dopada ukus pa je rado jedu. Naročito za zgodna za period kada mališan priprema za uvođenje čvrste hrane.

 

Koliko se često sme jesti kupovna žitna kaša?

Pošto joj je sastav odličan, žitarice za bebe se mogu jesti neograničeno i koristiti svaki dan kao jedan ceo obrok. 

Milupa ima linije i za decu od 6meseci, za stariju od 8 meseci i stariju od 12 meseci, zbog čega se ukusi mogu kombinovati i dete će svaki put imati hranu najboljeg kvaliteta!

Sertifikovane kašice organske proizvodnje su apsolutno bezbedne za ishranu dece i mogu da budu deo svakodnevnih obroka. Milupa je jedna od najčešćih preporuka jer je bila na putu odrastanja mnogih generacija i donela im zdravo detinjstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget