Kako smo provodili doček Nove godine

Čak i ako se ne ubrajamo u one koji potpadaju pod praznično raspoloženje i koje ne trese novogodišnja groznica, doček Nove godine postaje nezaobilazna tema u većini razgovora koje vodimo tokom decembra meseca i deo je većine sadržaja kojima smo izloženi. Bilo da li sa ushićenjem čekate kraj godine i 31. i uveliko pravite planove ili smatrate da je 1. Januar samo još jedan datum u kalendaru ali se radujete kratkom predahu koji će praznici doneti, duh trenutka i prateća euforija neće zaobići nikoga. I zato, prisetimo se kako smo i gde sve to proslavljali u godinama koje su iza nas.

Doček kod kuće

Scenario koji je najčešće rezervisan za porodice sa malom decom, koje žele da u udobnosti svog doma i intimnom okruženju provedu doček, uz domaće kulinarske specijalitete i mogućeg Deda Mraza. Prednost ovog aranžmana svakako predstavlja i opušteno jutro narednog dana za otvaranje poklona i obračun sa ostacima torte ili sitnih kolača. Doček kod kuće uglavnom ponovo dobija na značaju kada se izgustiraju ostale verzije koje ćemo navesti u daljem tekstu, i kada, recimo, večera sa prijateljima najviše odgovara životnom dobu i naglašenoj potrebi za većim komforom.

Doček na trgu

Poslednja opcija za neke, kada se svi ostali planovi izjalove i prva opcija za neodlučne koji planiraju da organizovani doček na otvorenom iskoriste za početak noći i uvod u dalji provod, pre nego što se ukaže primamljiva ponuda. Podrazumeva se da ovo sa sobom nosi gužvu, hladnoću i učestale eksplozije petardi, pa je potrebno naoružati se strpljenjem i slojevitom, toplom odećom. Muzika poznatih i danima unapred najavljenih izvođača, okićen grad, vatromet u ponoć i prilike za spontano, novo poznanstvo uz najniže troškove od svih ponuđenih verzija dočeka su samo neki od razloga zbog kojih iz godine u godinu u novogodišnjoj noći na trgovima širom zemlje okupljaju hiljade ljudi.

Doček Nove godine u klubovima i restoranima

U zavisnosti od uzrasta i trenutnog raspoloženja, pri čemu veliki uticaj ima i finansijska situacija, ukoliko je kod kuće dosadno a napolju previše hladno ili vetrovito, doček uz dobro priprenljen obrok i čašu kvalitetnog vina ili na podijumu za igru sa prskalicom u jednoj i čašom piva u drugoj ruci može biti prikladan izbor. U zavisnosti od toga da li će vrhunac večeri biti ukusno pečenje i tamburaši ’’na uvce’’ ili će centar dešavanja biti posuda za led sa flašom viskija i limenkama energeskog pića na barskom stolu oko kog se đuska, zavisiće i cena ulazice na doček koji će organizatori besomučno reklamirati na svim mogućim sredstvima informisanja već od početka decembra.

Doček Nove godine u inostranstvu

Proslava smene kalendara na zidu dnevnog boravka može biti i prilika putovanje, posebno ukoliko spadate u one sa avanturističkim duhom ili vas jednostavno u tom trenutku ’’svrbe tabani’’. Ponuda novogodišnjih turističkih aranžmana ne zaostaje za klupskom ponudom, pri čemu je moguće orgnizovati se nedeljama unapred. Organizacija putovanja u sopstvenoj režiji svakako ostavlja najviše manevarskog prostora za planiranje, prilagođavanje i prepuštanje spontanim momentima, samo je potrebno imati u vidu da se niste jedini toga setili i ipak se pripremiti na vreme, kako ne biste 2 dana pred doček  paničili jer niste napravili planove na vreme.

A ukoliko vam je doček previše daleko i tražite ideje za izlaske ovih dana, preporučujemo da pretragu započnete na ovom sajtu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget