Kako odabrati ketering za dečiji rođendan?

Organizacija proslave rođendana ume da bude zahtevna i iscrpljujuća te uglavnom nosi i određenu dozu stresa. Ponekad je bolje prepustiti neke stvari drugima i uživati u vremenu sa malim slavljenikom. Nekoliko stvari koje možete da prepustite drugima su spremanje hrane i pića, kako biste bili sigurni da će sve biti organizovano na vreme, bez da provedete sate u kuhinji. Takođe, danas se ishrana dece razlikuje i teško je voditi računa o različitim aspektima koje (ne) treba uključiti u jelovnik. Danas je jelovnik za rođendan daleko drugačiji od klasičnih sendviča i sokića koje pamtimo te jedino što je na vama jeste da odaberete ketering i prepustite profesionalcima da zadovolje gladne goste.

Raspitajte se

Sa jedne strane postoje trendovi i nešto što deca očekuju na svakom rođendanu. Bilo da je u pitanju izgled stola sa slatkišima, hrana sa likovima omiljenih junaka iz crtanih filmova ili neka zanimljiva kombinacija koje je njima ukusna, mame koje imaju iskustva u organizovanju rođendana će vam pomoći u ovome. Takođe, kada je u pitanju odabir firme za ketering, uvek je bolje osloniti se na preporuke kako biste bili sigurni da ćete dobiti ono što želite i da će sve vaše želje biti ispunjene. Pored toga, svi mi volimo da ne manjka hrane, ali treba da znate koliko se hrane naručivalo na rođendanima sa brojem ljudi i dece koje vi planirate.

Balans izgleda i ukusa

Ketering uglavnom izgleda prelepo i bude kreativno namešten kako bi mamio ljude da ga probaju. Ponekad, ipak, ne ume svako da postigne savršeni balans između izgleda i ukusa te je potrebno da pronađete onaj koji neće samo lepo izgledati, nego će se i svideti gostima. Birajte hranu koja je ukusna, može da se jede u odnosu na to da li imate prostor za ručavanje ili su u pitanju kanapei koji se služe na tanjirima. 

Hrana za sve

U poslednje vreme je sve više alergija na određene namirnice i prisustvo intolerancije na mleko. Zbog ovoga se mnogi roditelji odlučuju za ketering koji u svojoj ponudi ima hranu koja je pažljivo spremljena za one koji ne smeju da jedu određene namirnice. Prilikom dogovaranja za kompletan ketering za dečiji rođendan, navedite kako želite da organizujete slani i slatki sto i kako da se obeleži hrana koja je posebno namenjena određenoj grupi. Ovakvi detalji su ono o čemu će svi pričati nakon proslave i zaista će ceniti vaš trud i pažnju, pogotovo roditelji sa malom decom.

Slatko/slane zanimacije

Najmlađim gostima će najzanimljiviji biti slatki sto i svi slatkiši koje jedva čekaju. Pored torte, treba da obratite pažnju i na one koji vole slatke zalogaje i uživaju kako u njihovom ukusu, tako i izgledu. Ovaj deo posluženja uglavnom je sastavljen od preukusnih kapkejkova u raznim bojama i čašica prepunih ukusa i uživanja. Sa druge strane, kada je u pitanju slana ponuda, mnoge ketering firme se trude da imaju raznovrsnu ponudu te ona obuhvata mnogo više od kanapea – od standardnih izbora sireva i suhomesnatih proizvoda do ukusno pripremljenog roštilja.

Svežina na prvom mestu

Prilikom odabira keteringa, treba da obratite pažnju na to da se koriste sveže namirnice i da će hrana biti spremljena odmah pre dostave. Ovo je najbitniji faktor prilikom odabira jer čak i da sve izgleda lepo i da je bilo ukusno kad se spremilo, ukoliko se nešto pokvarilo može da napravi ozbiljan zdravstveni problem kod gostiju. Ponekad se usled obimnosti posla hrana sprema dosta unapred te se ovakve greške dešavaju, ali treba da ih izbegnete jer ćete biti prinuđeni da pre dolaska gostiju morate brzo da reagujete.

Ukoliko obratite pažnju na ove savete, vrlo brzo ćete pronaći najbolji ketering i sve će proći u najboljem redu. Na vama je samo da se opustite i tog dana uživate u proslavi i vremenu sa porodicom.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget