Kako motivisati sebe i početi sa donošenjem i sprovođenjem odluka

Motivacija je prilično komplikovana stvar. Neko se vrlo lako može motivisati da učini nešto i da pređe na sprovođenje nekog koraka. Međutim, treba održavati motivaciju stalno.

To je nekada teško, posebno ukoliko naš rad nema rezultat već duže vreme i ukoliko nam se čini da tapkamo u mestu, ukoliko nam ne ide dobro donošenje odluka, ukoliko smo neodlučni, ako ne znamo da prihvatimo odgovornost i slično.

Prvi korak – prihvatite da imate problem

Čim osvestiti gde je tačno problem, odmah je lakše. Odnosno, lakše je onog trenutka kada prihvatite da ste lenji. I ovde ne mislimo da ste lenji u obavljanju nekih kućnih poslova i slično, ali vrlo lako može biti povezano i sa tim. Ako stalno nešto odlažete, stalno vam se čini da će neki drugi period biti bolji, čekate bolje vreme, bolje ljude, bolje mogućnosti, nikuda nećete stići. Frustracija koja dolazi i onaj unutrašnji glas koji vas muči samo će se pojačavati ili još gore umanjiti, pa ćete tako smanjiti i želju za nekim drugim stvarima. Zato je jako važno sebi na početku ovog procesa promene sebe priznati sebi zašto ste lenji i prihvatiti to pre svega.

Zapišite svoje cilje, rokove i korake za njihovo ispunjenje

Sve stavite na papir, tako je uvek lakše. Kada to vidite na papiru biće vam lakše da shvatite koji su vaši koraci sledeći. Zatim postavite sebi rokove, to je isto vrlo važno. A nakon toga, postavite sebi i korake koje treba da ispunite i krenite korak po korak. Dakle to mogu da budu i minimalni koraci, važno je samo da se krećete ka cilju i da ne tapkate u mestu.

Upišite neki kurs 

Postoje razni kursevi, koji vam mogu pomoći u vezi sa tim kako da definišete svoje ciljeve. Bilo da je to kurs o kome ste oduvek maštali, nešto što je povezano sa vašim hobijima, strastima, interesovanjima ili neki konkretan kurs čiji je cilj da ljudima pomogne da pronađu motivaciju i prepoznaju svoje ciljeve. Svakako će vam prijati da se pokrenete, otkrijete nešto novo, upoznate nove ljude i stvorite nove mogućnosti. Na ovaj način ćete lakše i moći da se motivišete, a možda otkrijete i nešto novo što će vam postaviti nove ciljeve ili otkriti nove načine da dođete do ostvarenja svojih ciljeva.

Pokušajte i sa alternativnim metodama

Dobro bi bilo da probate i neku alternativnu metodu poput theta healing-a. Ova terapeutska metoda će vam prve svega pomoći da shvatite koje su to blokade koje imate u sebi i koje to blokade utiču na to da budete vrlo neodlučni kada je donošenje važnih, ali i one manje važnih odluka u pitanju. Theta healing izgleda tako što razgovarate sa terapeutom i u budnom ste stanju, možda u nekim trenucima u stanju neke blage meditacija. Ukoliko vas interesuje nešto više o ovoj tehnici, pročitajte na www.brankakizdobranski.com. Stvar je u tome što u ovom razgovoru vi zalazite u svoju podsvet, a tamo se krije bezbroj odgovora na naša pitanja. Shvatićete koja su naša ograničenja koja nas koče da preduzememo nešto i kada ih uklonite na vrlo svesnom nivou, postajete zaista druga osoba. Na

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget