Kako i zašto odabrati PVC stolariju?

PVC stolarija u Beogradu, regionu, a možemo slobodno reći i u celom svetu, sve je češći odabir prilikom ugradnje nove ili zamene dotrajale stolarije. PVC stolariju karakteriše čitav niz pozitivnih osobina, zbog kojih je i stekla popularnost i postala toliko tražena.

Karakteristike PVC stolarije

PVC prozori i vrata su se na tržištu pojavili pre svega par decenija i brzo su zasenili stolariju od drugih vrsta materijala, zbog sledećih karakteristika:

Za razliku od drvenih ramova, PVC je otporan na sve vrste atmosferskih padavina i spoljne uticaje. Ne grebe se, ne truli i ne haba. Nije neophodno lakiranje, a održavanje je brzo, lako i jednostavno – dovoljno je da vlažnom krpom prebrišete ramove, a pokretne delove prozora jednom godišnje podmažite uljem za podmazivanje.

Kvalitetna PVC stolarija je odličan toplotni izolator. Naime, sam materijal, PVC, ne provodi toplotu, a propušta minimalnu količinu vazduha. Tako ramovi od ovog materijala obezbeđuju očuvanje toplote tokom zime i sprečavanje zagrevanja životnog prostora tokom leta. Bez obzira na kojem podneblju živite, kvalitetna PVC stolarija pruža maksimalnu energetsku efikasnost i uštedu na računima za klimatizaciju životnog prostora.

Još jedna od pozitivnih karakteristika PVC stolarije je letnji i zimski režim rada. Jednostavnim podešavanjem šrafa sa unutrašnje strane prozora, gde se nalazi ručica, regulisaćete silu potiska prozorskog okvira. Na ovaj način ćete obezbediti bolju zaptivenost životnog prostora, a vaši PVC elementi će imati duži životni vek, bez potrebe za popravkama.

Pored toplotne izolacije, zvučna izolacija je izuzetno bitna, naročito ukoliko živite u velikim gradovima poput Beograda ili u blizini prometnih saobraćajnica. PVC stolarija sprečava prodiranje spoljašnje buke, čineći vaš dom mirnom oazom za opuštanje i odmor.

Stakla PVC stolarije su uglavnom dvoslojna i najčešće su ispunjena inertnim gasovima, kakav je argon, koji doprinose očuvanju temperature doma. Ako imate u vidu da stakla zauzimaju velike površine i najčešći su „krivac“ za toplotne gubitke, ovakva stakla čine PVC stolariju izuzetno energetski efikasnom. Pored komora ispunjenih gasom, određeni PVC profili nude stakla koja imaju zaštitni premaz ili foliju, te sprečavaju prodiranje UV zraka u unutrašnjost vašeg doma.

PVC stolarija u Beogradu može se naći u impozantnom spektru boja, koji će doprineti estetici svakog doma. Pored klasičnih oblika, PVC elemente je moguće izraditi po želji kupca, te tako možete birati oblike po vašoj želji i potrebi.

Cena PVC stolarije je još jedna od njenih prednosti. Elementi izrađeni od PVC-a često su povoljniji od drugih, dok imaju jednako dobre ili čak bolje performanse. Naravno, ovo ne znači da je PVC stolarija jeftina, šta više, ako ima zaštitne premaze, folije i slične superiorne funkcije, njena cena može biti u skladu sa performansama – izuzetno visoka.

 

Kako odabrati kvalitetnu PVC stolariju?

Dobru PVC stolariju u Beogradu moguće je kupiti od brojnih proizvođača i distributera. Postavlja se pitanje kako da se opredelite za jednog i kako da znate da za vaš novac dobijate vrhunski kvalitet?

Velika konkurentnost u svetu PVC stolarija dobra je kada je reč o ceni, jer se uvek možete raspitati kod više proizvođača i odabrati najpovoljniju opciju. Međutim, kada je reč o kvalitetu, široka ponuda može predstavljati problem prilikom odabira.

Savetujemo vam da se pre kupovine informišete o tome koliko je kompanija kojoj poklanjate vaše poverenje prisutna na tržištu. Ukoliko proizvođač ili distributer posluje dugi niz godina, veća je verovatnoća u njen kredibilitet i pouzdanost. Druga stvar na koju treba da obratite pažnju je brend proizvođača ili brend koji se distribuira. Ako je brend poznato i zvučno ime u svetu stolarije, možete imati više poverenja u proizvođača ili distributera.

Naravno, to ne znači da male i nove proizvođače u startu treba odbaciti kao nepodobne. Ako se tek probijaju na tržištu njihove cene mogu da budu povoljnije nego cene velikih kompanija, a kvalitet ne mora nužno da ima manjkavosti.

Pre kupovine napravite listu koja će sadržati karakteristike PVC stolarije, kvalitet, cenu, uslugu ugradnje i opredelite se za opciju koja najviše odgovara vašim kriterijumima.

Polovna PVC stolarija – da ili ne?

Prilikom kupovine PVC stolarije nekako se uvek javlja pitanje da li se opredeliti za uštedu i kupiti uvozne polovne PVC elemente. Tržište polovne PVC stolarije u Beogradu je veliko, ali kupovina polovnih elemenata je uvek kupovina mačke u džaku.

Nećete dobiti proizvode sa deklaracijom, nećete imati pravo na reklamaciju u slučaju da ste kupili lošu robu. Nećete imati podatke odakle je vaša stolarija, jer većina prodavaca tvrdi da je sve nemačko, a u našem narodu uvreženo je mišljenje da je nemačka roba sinonim za kvalitet. Tako kupci dobijaju nekvalitetne kineske PVC elemente, koji se prodaju kao nemački, a koji su loši po zdravlje i bezbednost ukućana. Polovna PVC stolarija često je pokvarena ili oštećena prilikom skidanja sa objekata, popravljana, a na tržištu se nudi kao „maltene nova“.

Kupovinom polovne PVC stolarije možda ćete uštedeti novac, ali preuzimate veliki rizik.

Nova PVC stolarija afirmisanog i renomiranog proizvođača, koji daje garanciju za svoj proizvod i ugradnju, uvek je najbolji izbor. Prozori i vrata u kući se ne menjaju svake godine. Kada ulažete novac, ulažite pametno, kako biste mogli da uživate u svim benefitima koje kvalitetna PVC stolarija obezbeđuje.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget