Kako gledati RTS uživo sa računara ili telefona?

U toku je bitna vaterpolo utakmica, emisija, serija na RTS-u i nemate pristup TV-u? Sreća pa postoji rešenje u vidu online stream-a za RTS kanal. RTS uživo možete gledati na dva načina: sa internetom ili bez interneta.

1) Sa internetom

Dobra vest za Orion korisnike – imate neke besplatne domaće TV kanale!

Možete ih gledati ukoliko posetite http://iptv.oriontelekom.rs/

ili preuzmete Android aplikaciju:

https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.maketv.oriontv&hl=en

Imate nekoliko ponuđenih kanala, među kojima je i RTS 1, a kvalitet slike je na zadovoljavajućem nivou. U podešavanjima možete odabrati odnos slike: 4:3 ili 16:9

Ukoliko niste Orion korisnik, ili iz nekog razloga ne možete da pokrenete kanale sa Orion linkova, pogledajte uputstvo:

Saznajnovo.com/2016/06/gledajte-rts-uzivo-na-internetu-besplatno

gde postoji još nekoliko načina za gledanje RTS uživo kanala.

Treba napomenuti da ponekad stream ne radi, npr. ako puštaju neki program koji ne sme da se prenosi uživo preko interneta. Možete bez problema gledati i sa minimalnom brzinom interneta, ako pretpostavimo da je minimalna u Srbiji oko 4 Mbps.

Ako nemate flat paket, već megabajte koje trošite, onda povedite računa da ih ne prekoračite. Možete preuzeti neki softver koji meri potrošnju interneta, tj. megabajta.

Da proverote brzinu interneta idite na ovaj link i sačekajte da se testiranje završi (par sekundi) – https://fast.com/ ili http://www.speedtest.net/

2) Bez interneta

Ovaj metod zahteva malčice noviji Android telefon i dvb-t2 uređaj za njega. U Srbiji je dostupan digitalni signal, koji inače ne može Android telefon da uhvati, ali zato postoji dvb-t2 uređaj koji služi upravo za to.

Dobra strana je što vam nije potrebna internet konekcija, a loša što digitalni signal nekad može biti slabiji pa neuspete da pronađete kanal. Ali uglavnom RTS 1 pronađe bez problema.

Možete pogledati kompletno uputstvo kako i gde kupiti, kako podesiti i gledati TV kanale preko telefona među kojima je i RTS.

Aplikacija koja se spominje u tom uputstvu podržava i snimanje kanala, prikaz informacija, pravljenje liste, a poseduje i EPG (elektronski programski vodič).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget