Kako da uvek imate lepu i blistavu kožu?

Baršunasta i blistava koža je nešto što sve pripadnice lepšeg pola priželjkuje da ima. Ipak, konstantno blistava koža je skoro nemoguća misija pa žene ne bi trebale da klonu duhom zbog toga. Uz par trikova i jednostavnih načina možete itekako poboljšati tonus kože i učiniti je svilenkastom i mekanom na dodir. Za to nećete morati da potrošite veliku količinu novca kupujući skupocene kozmetičke preparate. 

Određeni broj žena listajući modne časopise poželi da izgleda kao manekenka sa naslovne strane koja ima savršeno izvajano telo kao i lice bez bora i nepravilnosti. Ipak, treba da znate da se za ovu svrhu koriste raznorazni fotošopovi pa zbog toga ne biste trebali da se osećate manje lepom i zgodnom. 

Trudite se da usporite gubitak kolagena

Kolagen predstavlja veoma važan protein od koga mnogo zavisi lepota i kvalitet kože. Zato će vam svaki ozbiljan dermatolog skrenuti pažnju na ovu činjenicu. Sa godinama dolazi do gubitka kolagena pa koža postaje opuštenija dok bore postaju vidljivije i izraženije. Iako proces poput starenja ne možemo zaustaviti, možemo barem nešto učiniti da svoju kožu lica i tela što duže zadržimo mladom i baršunastom.

Za početak trudite se da izbegavate direktno izlaganje kože svetlosnim zracima kada je UV zračenje najizraženije. Taj dan preskočite za sunčanje ili koristite preparate sa visokim UV faktorom (kao što je faktor 50+).  Takođe, redovan odlazak kod dermatologa koji će vam odraditi nekoliko neophodnih tretmana učiniće vašu kožu elastičnijom i čistijom. 

Vodite računa o ishrani 

Da li znate da u zavisnosti od toga kako se hranimo zavisi i kakvu ćemo kožu imati? Hrana prepuna šećera i masnoća učiniće da nam koža izgleda tamnije i umornije pa nijedan preparat neće moći da prekrije vidljive nedostatke. Isto tako, nedovoljan unos tečnosti u toku dana može uticati da nam koža bude suva i nedovoljno elastična pa je obavezno unositi adekvatnu količinu vode u organizam. 

Orijentišite se na barenu hranu zasnovanu na unosu što više povrća i nemasnog mesa poput ribe ili piletine. Uz to preporuka je da konzumirate što više sezonske salate, a beli hleb i ostale proizvode od testa biste trebali da zaobilazite u širokom luku. Na ovaj način bićete puni energije, dok će vam koža izgledati odmornije sa prirodnim sjajem. 

Koristite određene preparate za negu kože

Ovde pre svega mislimo na osnovnu negu. To su micelarna voda za čišćenje lica koja odgovara vašem tipu kože, dnevna krema sa UV faktorom, dok noćnu kremu možete povremeno praktikovati ukoliko želite da se ujutru probudite sa elastičnijom i sjajnijom kožom lica

Kreme nikako ne biste trebali da kupujete na svoju ruku jer rizikujete da bacite novac za preparat koji možda neće odgovarati vašem tipu kože. Mnogo bolja varijanta je da posetite nekog iskusnog dermatologa koji će vam shodno trenutnom stanju vaše kože preporučiti odgovarajuću negu. 

Što više boravite na čistom vazduhu

Većina nas nije svesna činjenice koliko zagađen vazduh negativno utiče na naše zdravlje, ali isto tako se manifestuje i našu kožu. Zbog toga je preporuka da kad god ste u prilici boravite na nekoj obližnjoj planini na kojoj je vazduh daleko čistiji kako biste bili zdraviji spolja ali i iznutra. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget