Kako da od balkona napravite savršeno mesto za odmor?

tenda za terasu

Kada govorimo o uređenju stambenog prostora, terase zauzimaju posebno mesto. Bez obzira na veličinu balkona, od njega možete napraviti pravu malu oazu mira. Dovoljno je da uključite maštu, prelistate internet portale na kojima možete pronaći korisne savete i ideje i da uz malo novca preuredite svoju terasu na kojoj će vam komšije zavideti. 

Iako smo na samom kraju leta, jesen nam takođe nudi veliki broj sunčanih dana za uživanje i ispijanje kafe na terasi. 

To znači da još uvek nije kasno da ulepšate ovaj spoljašnji kutak novom garniturom za sedenje ili jesenjim cvećem. U nastavku teksta dajemo vam nekoliko ideja da svoj balkon učinite lepšim mestom za uživanje sa svojim ukućanima.

Tenda za terasu – idealno rešenje i za kišne i za sunčane dane

Tenda za terasu je izuzetno korisna stvar, naročito kada je vam je stan tako pozicioniran da vam je popodne jako sunce na terasi kao i kada nije natkrivena. U zavisnosti od veličine terase na tržištu možete pronaći raznovrsne modele, od fiksnih do pokretnih tendi kojima sami upravljate. Reč je o veoma praktičnoj zaštiti od UV zračenja u toku letnjih meseci. Pa tako, moći ćete bez ikakvog ustručavanja da pijete kafu i čitate svoju omiljenu knjigu na terasi. 

Ogradite terasu trskom za prirodniji izgled

Ako vam je ograda niska, tako da ste izloženi pogledima iz okruženja razmislite o dodatnom ograđivanju balkona. Za prirodniji estetski izgled izaberite trsku koju ćete postaviti vertikalno i tako definisati željenu visinu. 

Uredite prostor za sedenje prema sopstvenim željama

Jedna od bitnijih stvari kada se radi o uređenju terase jeste odabrati kvalitetne stolice ili garnituru za sedenje, sve u zavisnosti od kvadrature balkona. Kod većih terasa imate više opcija, od dvoseda sa dekorativnim jastucima do visećih ljuljaški sa udobnim sunđerom za sedenje. Ipak, vodite računa da garniturom ne zatvorite celu terasu. Trudite se da ostavite mesta za žicu za sušenje veša, neki slobodan ćošak za saksijsko cveće i sl. 

Ne zaboravite na dekorativne elemente

Danas svoj balkon možete dekorisati sitnim detaljima i učiniti ga unikatnim mestom za opuštanje. Solarne lampe, fenjeri, ramovi za slike koji se kače na zid, dekorativna tepih staza samo su neki od načina za osveženje balkona. Mirisne cveće kao i mali tranzistor u pozadini doprineće romantičnoj atmosferi naročito u večernjim satima. Ako tome dodamo i poneku čašu vina, ugođaj će biti kompletan. 

Oplemenite svoju terasu raznovrsnim cvećem

Terasa prepuna cvećem mamiće vas svaki put da prvu jutarnju kafu vikendom popijete baš na ovom mestu jer ćete se osećati kao da se nalazite u nekom vrtu. Šareno cveće je najbolji vid dekoracije bilo da se radi o jednogodišnjim ili višegodišnjim biljkama. Naravno, da bi vam cveće tokom celog leta i jeseni ostalo bujno, ne zaboravite da ga redovno zalivate i sa puno ljubavi brinete o njemu. 

Neka vam sims bude ispunjen zelenilom kao i kompletna terasna ograda ukoliko želite da od balkona napravite najlepši kutak za opuštanje u svom stanu. 

I za kraj, najbitnije je pustiti maštu na volju i sa užitkom urediti svoj balkon iz snova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget