Kakav nameštaj odabrati za dnevni boravak – detalji za jedinstven ambijent

Kada vršite odabir nameštaja za dnevni boravak trebate razmisliti o tome da li ćete u tom prostoru provoditi puno vremena, primati veliki broj gostiju i organizovati zabave i ručkove.

Mnogo je ljudi koji vole u svom dnevnom boravku da gledaju televiziju, čitaju neku poučnu knjigu, ispijaju kafu opuštajući se i družeći sa celom porodicom. Pojedinci pak u dnevni boravak primaju rodbinu i prijatelje koji planiraju tu da prenoće usled nedostatka velikog broja prostorija u domu, i zato je potreban odgovarajući nameštaj koji može da pruži komfor. 

Nameštaj koji podražava moderan stil

Uopšteno, za opuštajuću atmosferu u dnevnom boravku biće vam potreban prostor za čitanje, police za knjige i dekorativne elemente, ugaona garnitura ili sofa na razvlačenje, fotelje, taburei, klub stočić, ormar ili modularni nameštaj koji obavlja sve funkcije. Vaš način života trebao bi da odredi kakav ćete nameštaj odabrati za dnevni boravak. Uzmite u obzir boje koje volite, stil koji podržavate, materijale koji vam prijaju, želje ukućana, koliko prostora ima u dnevnom boravku i način grejanja. Kada ste o svemu tome razmislili možete preći na odabir. Ono što je preporučljivo kada je u pitanju ormar za dnevni boravak jeste da on bude od punog drveta i sastavljen od otvorenih i zatvorenih polica kako biste na njima mogli postaviti teže predmete poput knjiga i odložili ćebe, jastuk ili nešto drugo što će vam pomoći u opuštanju ispred televizora. Ukoliko imate mali dnevni boravak preporučljivo je kupiti ugaoni ormar kako biste uštedeli prostor. Zatim, birajući stolić koji će biti glavno mesto za druženje i ispijanje kafe znajte da su atraktivni oni modeli od kamena, metala i stakla, ali i punog drveta. Podražavajući moderan stil i ukus, u dnevnom boravku mogu se naći pomoćne stolice, fotelje i taburei. Neka to budu elementi sa naslonom za ruke i prostorom za odlaganje. Poseban trend jesu retro modeli, cvetni dezeni i bela boja. Moderan enterijer dnevnog boravka mogu krasiti i komadi nameštaja u kojima se može uočiti jasan kontrast. Zavisno od toga da li želite uneti dozu poletnosti, egzotičnosti ili mira možete kombinovati nijanse i detalje. 

Nogice za nameštaj kao detalj vredan pažnje

Prilikom izbora nameštaja za dnevni boravak ne trebate zanemariti ni važne detalje, a to su svakako nogice za nameštaj. To mogu biti drvene ili metalne nogice za nameštaj, ali i nešto netipičniji modeli poput izrazite elegancije i gracioznosti u vidu izrezbarenosti. Nogice za nameštaj deo su dizajnerskog rešenja koji zatvara začarani krug stila nameštaja stvarajući jedinstvenu sliku. 

Ugaona garnitura ili set nameštaja za sedenje

Imati u dnevnom boravku ugaonu garnituru ili set nameštaja koji se sastoji od troseda, dvoseda i fotelje može biti lični izbor, no hajde da račlanimo šta može biti funkcionalnije. Tapacirani nameštaj u dnevnom boravku trebao bi imati mogućnost rasklapanja, veliki broj mesta za sedenje i mnogo pomoćnih jastučića. Oni komadi nameštaja koji se mogu rasklapati idealni su kako za odlaganje određenih stvari tako i za mogućnost prespavljivanja. Ugaona garnitura se čini kao savršena za to, međutim, ma koliko ona velika bila, ne može primati veliki broj gostiju a da ne oda osećaj skučenosti. Nešto bolje rešenje svakako je odabir troseda, dvoseda i fotelje koji imaju prednost u udobnosti i prostranosti. Posebno su lepi modeli sa naslonima za ruke i ukrasnim nogicama koje ne samo da ističu lepotu nameštaja već su i veoma funkcionalne što se tiče održavanja nameštaja i čišćenja. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget