Jednostavno rešenje za ženske probleme opuštene kože oko očiju

Kako starimo naše lice postaje lična karta naših godina. Neke promene su trajne, ali na sreću neke se lako uklanjaju.

Dame ne brinite, opušteni kapci i veliki podočnjaci se jednostavno uklanjaju putem operacije kapaka ( blefaroplastika). To je možda i najupečatljivija promena jer se pogled „otvara“, višak kože uklanja a ujedno se i vrši zatezanje kapaka.

 

Kome je blefaroplastika jedini izbor?

Spušteni kapci su problem svih uzrastnih doba usled stresa, loše ishrane, malo sna, genetske predispozicije… Kad smo mlađi moguće je efikasnije delovati kozmetičkim preparatima i ublažiti promene. 

Što više vremena prolazi koža gubi kolagen i usled gravitacije gubi elastičnost, bora se i spušta na dole. Problem može biti i asimetričan pa time i znatno uočljiviji, a čak i ugroziti vid jer kapak zatvara zenicu oka. Osobe sa ovakvim stanjima su odlični kandidati za zatezanje i podizanje kapaka. 

Operacija kapaka na jednostavan način trajno rešava veliki estetski i zdravstveni problem.

 

Koliko je komplikovana intervencija i koliko je težak oporavak?

Blefaroplastika je intervencija koja se može izvoditi i u lokalnoj anesteziji. Nakon mesec dana se vidi pun rezultat, a nakon toga predstoji ceo život uživanja u podmlađenom izgledu.

Rez se izvodi ili laserski ili skalpelom prema prethodno oslikanoj šemi na koži. Dobar stručnjak može da oceni koliko je kože i masnog tkiva moguće ukloniti a da se ne izgubi normalna funkcija oka. Operacija kapaka se kod gornjih kapaka izvodi u lokalnoj anesteziji i traje oko 45 min za jedno oko, a za donje je složenija i traje oko 2 sata uz opštu anesteziju.

Bol i neugodnost je minimalna, a rez je kasnije neprimetan. Tokom perioda oporavka mora postojati disciplina da se oči ne dotiču i štite od sunca i prašine. 

 

Zašto je ovo najbolja metoda za rešenje problema opuštenih kapaka?

Operativno zatezanje kapaka jedino nudi trajno rešenje ovog problema. Pošto intervencija nije komplikovana dozvoljava uporedan rad na zatezanju kože lica, podizanju obrva ili drugih estetskih intervencija. Tako je moguće sa samo jednim zahvatom rešiti nekoliko problema koji postoje na licu.

 

Kako da rezultati budu odlični?

Za ovo je pre svega neophodan stručan hirurg koji će dati sve informacije o intervenciji  i toku oporavka. Kada očekujete puno, a to ne bude moguće onda je rezultat samo razočarenje. Usled velikog viška kože i oblika oka nije uvek moguće vratiti mladalački izgled već se mora raditi nekoliko intervencija koje neće dovesti da rez bude vidljiv, da treptanjem kapak ne pokriva oko ili da se oštete mišići koji se nalaze oko oka.

Blefaroplastika je jedna od traženijih hirurških intervencija naročito među damama koje se nalaze u zrelom životnom dobu. Cena varira od toga da li se radi na donjim ili gornjim kapcima, da li se operiše jedno ili oba oka. Za 1000 eura možete korigovari gornje kapke, a za 1200 eura i donje. Kada saberete koliko koštaju kreme i tretmani jasno je da tokom života date mnogo veće iznose koji nisu u potpunosti rešili problem ali ni učinili da rezultat bude trajan. Operacija kapaka sve to može da postigne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget