Higijena ugostiteljskih objekata

Ako ste vlasnik nekog od ugostiteljskih objekata koji će raditi tokom ovog leta treba da se postarate da vaš objekat izgleda i jeste besprekoran.

Zbog virusa koji je zadesio ceo svet ovih par meseci kao i ovog leta higijena u objektima treba da bude na još višem nivou od onoga na kom je bio objekat. Evo kako možete da se postarate da higijena u vašem objektu bude vrhunska. 

 

Tečnost za dezinfekciju

Nažalost, zbog Kovid-19 virusa svi smo primorani da preispitujemo stepen naše higijene. Zato, svaki ugostiteljski objekat na vratima treba da poseduje tečnost za dezinfekciju. Potrebno je da svaki gost koji uđe iskoristi tu tečnost kako bi otklonio sa ruku potencijalne bakterije koje je pokupi pre ulaska u taj objekat. Tečnost za dezinfekciju ne rešava sve probleme, ali bar otklanja deo njih kada se redovno koristi. 

 

Maske za lice

Najbolje bi bilo da u objekat ne puštate one goste koji nemaju masku na licu. Maske za lice treba i moraju da budu obavezne za svaki pa i za vaš ugostiteljski objekat. Maske se naravno moraju skinuti ako će gosti jesti ili piti, ali zato stolovi treba da budu na rastojanju od bar dva do tri metra kako gosti ne bi sedeli jedni pored drugih i ugrožavali jednim drugima sigurnost. 

 

10 ljudi u objektu

Ako vaš ugostiteljski objekat mora da radi tokom ove pandemije onda je najbolje da ne puštate više od desetoro ljudi u njega jer je to ipak zatvoreni prostor u kome virus može lako da se proširi. Naravno, da ova situacija nije idealna, ali čuvanje zdravlja nas i drugih je sad u ovom trenutku najbitnije. 

 

Čišćenje i održavanje objekta- načini njegovog održavaja

Ovo je naravno najbitnija stavka. Održavanje i čišćenje objekta treba da bude na zavidnom nivou. Dakle, treba redovno da se brišu podovi, da se riba toalet i da se dobro peru i ispiraju isprljani sudovi. Ribanje toaleta u ugostiteljskim objektima je vrlo važno. Toalet tokom dana treba nekoliko puta da se čisti jer je upravo ovo prostorija u kojoj svašta može da se zakači ako nije čišćena redovno. Takođe, sudovi koji se peru treba da budu blistavo čisti. Kada ste odradili sve to, što treba da radite i kada ne postoji virus, onda treba dobro da dezinfikujete sve stolove, stolice i površine na kojima je obitavao neki od vaših gostiju. Posebnu pažnju obratite na kvake vaših vrata jer se tu bakterije vrlo lako zadrže. Ovo se možda čini kao preterivanje, ali bakterije se zadržavaju na svemu. Čišćenje i održavanje objekta je uvek važno zbog toga što ako higijena nije dovoljno dobra u vašem objektu mnogi vaši gosti će imati tegobe nakon obroka kod vas što može da dovede do zatvaranja vašeg restorana i do plaćanja visoke novčane kazne. Čišćenje i održavanje objekta treba da vam bude prioritet na kraju svakog radnog dana. 

Ovakvo sređivanje objekta i uvođenje ovakvih mera je verovtno mnogima čudno i previše, ali ako bismo se svi pridržavali ovoga vrlo brzo bismo rešili problem sa Kovid-19 virusom i mnogo bismo smanjili broj zaraženih i obolelih. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget