Fasete – navucite navlake za lepši izgled zuba

U vremenu u kom se brzo živi, želimo i brze promene. Ono što je nekada bilo nedostupno, pa čak i donekle nemoguće uraditi za jedan dan, danas je moguće. Takva je upravo situacija sa nekim stomatološkim zahvatima, a jedan od njih je postavljanje zubnih faseta.

Brzo do blistavih zuba preko najboljeg stomatologa 

S obzirom na to da je ugradnjom faseta dolazi do promene izgleda preko noći, može se zaključiti da to i nije tako komplikovana procedura. Naravno, tome pogoduje napredna tehnologija, koja omogućava da se fasete brzo naprave. Cela priča oko faseta i započela je iz potrebe da se brzo ulepša osmeh, a sve za potrebe glumačkog sveta. Kasnije je to tek postalo pristupačno i „običnim“ ljudima. Mnogi su se našli u situaciji da imaju neki važan događaj u životu, a nisu zadovoljni svojim izgledom, pre svega izgledom svojih zuba. To, naravno, utiče i na raspoloženje i na samopouzdanje, pa je rešavanje takvog estetskog problema važno i za celokupno zdravlje, mentalno naročito. A u tome vam može pomoći samo najbolji stomatolog u Beogradu ili  nekom drugom gradu.  Naš savet je da izaberete stomatologa koji zna i razume pacijenta i ima višegodišnje iskustvo.

Kada su zu zubi žuti, okrnjeni ili razmaknuti – fasete za zube su odličan izbor

Ovim jednostavnim postavljanjem faseta obuhvataju se neki estetski nedostaci, kao što je drugačija boja nekih zuba, sitne nepravilnosti u obliku ili okrznuća, kao i umereni razmak između njih. To je ujedno i ono što obično najviše muči i nedostaje da bi se postigao savršen osmeh. Fasete su najlakši i najbrži način da se takvi nedostaci prikriju. Jedini nedostatak ove estetske metode jeste to što se brusi zdrav zub da bi se fiksirala faseta. To je trenutak kada nastupa iskustvo stomatologa da izbrusi zub tako da ne ošteti gleđ, a i da fasete mogu da se lepo pričvrste, bez bojazni da će ispasti. Kvalitet fasete i njene dugotrajnosti zavisi od materijala od kog su izrađene, a s tim u korak ide i novac koji za kvalitet treba izdvojiti.

Kompozitne ili keramičke fasete

Pored toga što pacijent treba da izabere proverenu stomatološku ordinaciju da uradi ovaj zahvat, neophodno je da bude informisan i da zna koje su mu opcije kada su u pitanju vrste faseta. Tu su samo dve mogućnosti – kompozitne ili keramičke fasete. Kompozitne se prave od materijala koji se koristi za plombe i predstavlja nešto lošiju varijantu jer s vremenom dolazi do menjanja boje a ponekad i strukture. To se kod keramičkih ne dešava, one su otporne i ne primaju uticaje kao kompozitne – dugotrajnije su, ako ne i večne, a ujedno i skuplje, i to dosta skuplje.

Ograničenja kada ugradite fasete

Bez obzira na to koje fasete ugradite, kao i bez obzira na vrstu, važe određena pravila ponašanja i oralne higijene. Naime, ono što može dovesti da vinir ispadne, odnosno da se odlepi, jeste prilikom žvakanja hrane, ako je nešto previše tvrdo. Zatim, kako bi se što duže sačuvao izgled postavljenih faseta, potrebno je izbegavati određenu hranu, ali i napitke koji mogu uticati na to da se uzgubi belina (kafa, crno vino…). U nekim slučajevima ih čak nije ni moguće postaviti, pa se onda pribegava drugim vrstama zahvata (izbeljivanje zuba, ravnanje i sl.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget