EVO ŠTA JE POTREBNO AKO SEBI ŽELITE DA PRIUŠTITE NAJBOLJI DORUČAK

Često možemo čuti da je doručak najbitniji obrok. Mnogo je razloga zašto preskakanje prvog obroka u danu nije dobar izbor za vas i vaš organizam, a ono je gore čak i od loše izbalansiranog doručka. Najprostije rečeno – posledica preskakanja doručka može dovesti do usporavanja metabolizma ili njegovog kasnijeg pokretanja ali i do nedostatka ili pada koncentracije. Dobar početak dana odrediće i tok ostatka vašeg dana, zato vam dajemo predloge kako da sebi priuštite najbolji doručak do sada, a koji će odrediti i da se vaš dana nastavi u istom ritmu.

NUTRITIVNA VREDNOST

Sigurno je da ste čuli da se tajna zdrave ishrane i zdravog života nalazi upravo u umerenosti. Neko bi to mogao da razume da može jeste sve u bilo koje doba dana, ali umereno. Izgleda da ipak nije tako. Nutricionisti preporučuju koje namernice je dobro jesti ujutru, a koje ipak ne. Pored toga naglasak stavljaju i na kombinovanju namernica jednih sa drugim. Pa tako ukoliko želite da imate najbolji doručak, preporučuju da za doručak izbegavate masnu, prženu i pohovanu hranu, zatim hranu koja je puna šećera, kupovne gotove kaše, peciva i pekarske proizvode itd. Ukoliko u okviru svog prvog obroka unesete dovoljan i izbalansiran nivo ugljenih hidrata u kombinaciji sa nekim namernicima koje su životinjskog porekla – na idealan način ćete pokrenuti vaš metabolizam i održati očekivan nivo koncentracije do prve užine, a time ste sebi priuštili zasigurno najbolji doručak.  

SERVIRANJE

Ako ste vizuelni tip ličnosti ovo će vam i te kako biti važna stavka u pripremi i konzumiranju najboljeg doručka, a veliki značaj ovome pridaju i roditelji male dece kako bi im oborok učinili zanimljivijim. Ideje za serviranje hrane možete naći na internetu ili knjigama sa receptima, ali najčešće mogu doći iz vaše glave jer ćete to uraditi sa nemrnicama koje već imate u kući, osim ako ne servirate hranu za neki važan događaj. Razmislite samo kada biste sada imali švedski sto ispred sebe, zasiguro je da biste se prvo zaleteli ka hrani koja vam ,,na oko“ deluje ukusno. Iako to nije baš pravilo, da je svaka hrana koja je lepo servirana ujedno i ukusna, svakako utiče da vaš odabir. 

MESTO DORUČKA

Pored dobro serviranog i prijemčljivog doručka, na našoj listi predloga nalazi se i mesto na kojem birate da doručkujete. Kako biste sebi priuštili zaista poseban i najbolji doručak možete izaći iz komfora vašeg doma i isti realizovati van njega u nekom od restorana. Takođe, možete čuti i da su mnogi koji su posetili prestonicu upravo u nekim od vrhunskih tradiconalnih restorana jeli najbolji doručak u Beogradu. Pored ukusno spremljenih jela u restoranima, pažljivo serviranih i nutritivno izbalansiranih, neki od njih mogu vam ponuditi i božanstene pogleda na prirodu oko njih. Ovakva iskustva sigurno ćete prepričavati prijateljima, od kojih će većina dobiti želju da doživi isto što i vi. 

 Za kraj jedan gratis savet za sve koji žele da sebi priušte najbolji doručak svakodnevno, a koji ide uz sve prethodne savete – doručak ali i obroci generalno trebalo bi da budu u približno isto vreme svakog dana. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget