Cvetni aranžmani – najbolji praznični ukras beogradskog doma

Pored standardne dekoracije za praznike ili neko kućno slavlje, želeli biste i nešto više – da Vaš dom zaita zasija u punom sjaju? U tome će Vam od najveće pomoći biti cvetni aranžmani, koje možete i sami napraviti, a koji će uneti sasvim drugačije mirise i boje u Vaš prostor. Pošto cvetni aranžmani predstavljaju onaj neophodan dašak prirode u svakom enterijeru, evo i kako da ih prilagodite prazničnom raspoloženju.

Novogodišnji i božićni cvetni aranžmani

Beograd je već uveliko okićen novogodišnjom rasvetom. Iako je to preterano kićenje upitno iz mnogo razloga, činjenica je da je novogodišnja euforija na korak od nas.

Dominacija crvene i zelene boje prilikom božićnih i novogodišnjih praznika prisutna je i kada su u pitanju cvetni aranžmani za ove povode. Prvi među predlozima jesu saksijski cvetni aranžmani, koji mogu podrazumevati Božićnu zvezdu, najlepši cvet ovog perioda, posebno ukrašenu grančicama zimzeleni i šišarkama. Sama saksija može se jednostavno obmotati crvenim perlama i postaviti na veću tacnu, kojoj ćete dodati nekoliko crvenih ukrasa za jelku u raznim veličinama.

Pogledajte listu cvećara u Beogradu, gde možete potražiti originalne cvetne aranžmane za vaš dom.

Druga opcija koju predlažemo jesu cvetni aranžmani od bilo koje vrste crvenog cveća (lala, ruža, gerbera ili zaista bilo koje vrste), koje možete kombinovati sa grančicama zimzelenog drveća, šišarkama i crvenim bobicama, koje ćete na samom kraju poprskati veštačkim snegom. Ovakvi cvetni aranžmani ne trpe dodate novogodišnje ukrase koji pojeftinjuju njihov izgled – umesto na grančice, uvek je bolje ukrase postaviti oko cvetnog aranžmana ili ih dodati na samo dno providne staklene saksije.

Cvetni aranžmani za Dan zaljubljenih

Ako želite da ove godine posebno obeležite Dan zaljubljenih u svom domu, u tome će Vam najbolje pomoći cvetni aranžmani.

Tanju žicu formirajte u oblik srca i obavijte je travom ili bilo kojom vrstom zelenila nekoliko puta, tako da napravite venac u ovom obliku. Ovakvi cvetni aranžmani dalje se nadograđuju provlačenjem stabljika cveća kroz zelenilo. Možete birati cveće bilo koje vrste, i raznih boja, ako želite da krupni cvetni aranžmani ukrase Vaš prostor, ili pak samo jednu boju ako želite da manji cvetni aranžmani dođu do izražaja.

Druga opcija su cvetni aranžmani takođe u obliku srca, ali dekorisani tako da na osnovi zelenila sami cvetovi formiraju oblik srca – to, recimo, mogu biti ruže koje će, uspravno postavljene, formirati ovaj oblik.

Ukrasite dom za krsnu slavu

Svaki dom se posebno sređuje za krsnu slavu, ali pravu čar će mu dodati cvetni aranžmani koji će sasvim sigurno svim gostima oduzeti dah. Neka cvetni aranžmani budu formirani i birani prema cveću koje raste uporavo u tom dobu godine, te na osnovu toga napravite i izbor boja – vedrije boje za toplije dane i zagasitije za hladniji period godine.

Ovi cvetni aranžmani trebalo bi da nađu svoje počasno mesto na slavskoj trpezi. Možete napraviti i takvu kombinaciju da se manji cvetni aranžmani u manjim staklenim činijama nađu između tanjira ili odlučiti da cvetni aranžmani većih formi zauzmu centralni deo stola.

Uskršnji cvetni aranžmani

Pošto Uskrs dolazi u lepšoj polovini godine, kombinujte uskršnja jaja u korpicama sa zelenilom koje će biti podloga i koju će imati cvetni aranžmani.

Kada postavite travu i lišće i u njih smestite ofarbana jaja, sa strana korpice možete provući bele rade i maslačke, gerbere ili bele ruže, kako biste dodatno ukrasili prazničnu trpezu ili svoj dom. Ovakvu dekoraicju dodatno mogu pratiti cvetni aranžmani od poljskog cveća u manjim pletenim korpama ili na većim pletenim poslužavnicima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget