Beograd postaje nepodnošljiv – sve više građana razmišlja o nekretninama u Novom Sadu i Nišu

Svakodnevni saobraćajni zastoji, nicanje zgrada na svakom ćošku, obilaženje oko bloka po pola sata da bi se pronašlo mesto za parkiranje, činjenica da je nedavno Beograd bio grad broj jedan na listi gradova sa najvećim zagađenjem u svetu. Beograd jednostavno postaje nesnosan za normalno funkcionisanje. I zato je sve više onih koji razmišljaju da promene mesto stanovanja. Među najpopularnijim “zamenama” za prestonicu, nalaze se Novi Sad i Niš.  

Nekretnine Novi Sad – rentiranje kao prvi korak

Promena mesta boravka jedna je od najkrupnijih promena koje možemo napraviti u životu. I zato, odluke se ne donose lako. Iz tog razloga, veliki broj Beograđana koji razmatra Novi Sad za novi grad u kome će raditi i živeti odlučuje da se ne zaleti odmah sa kupovinom nekretnine Novi Sad, već se obraćaju agencijama i pitaju kakva je situacija kada je u pitanju izdavanje stanova?

 

Novi Sad smatra se bratem blizancem ili ako ćemo približnije, sestrom bliznakinjom Beogradu. Novi Sad ima skoro pa podjednako razvijen kulturni (i noćni) život kao u Beogradu i pogodan je za razvoj ili brzo pronalaženje posla i sve to u jednom mnogo uređenijem okruženju i uz mnogo manje stresa. Za razliku od Beograda, u Novom Sadu ima mnogo više zelenih površina, saobraćajnih gužvi gotovo da i nema i sama svakodnevnica mnogo bolje funkcioniše.

 

Kada u google pretragu upišete izdavanje stanova Novi Sad čeka vas vrlo raznovrsna ponuda stanova. Ono što je slično kao u Beogradu jeste da je u Novom Sadu gotovo jednako teško pronaći idealan stan. Potražnja je ogromna, a činjenica koja vas može obradovati jeste da je veća ponuda stanova koji se mogu direktno rentirati od vlasnika. Ukoliko se odlučite za ovu opciju, savetujemo da proverite i utvrdite sve detalje kako ne biste kasnije došli u nezgodnu situaciju da stanje zgrade i samog stana ne odgovara opisu ili da postoji problem koji može da vam utiče na stanovanje. 

Izdavanje stanova u Novom Sadu, kao i u drugim gradovima, obeležava najjača cena kirije u samom centru, a među popularnim naseljima su i Novo Naselje, kao i u naseljima Grbavica, Rotkvarija i Podbara. 

 

Zašto je Niš sve popularniji?

Niš je jedan od gradova u Srbiji koji je doživeo najveću transformaciju u prethodnih nekoliko godina. Niški Univerzitet beleži sve veći broj studenata iz godine u godinu, industrija je u stalnom porastu i nedavno su izgrađene nove saobraćajnice zbog kojih je Niš dobio na ceni. 

 

Iz navedenih razloga, potražnja za izdavanjem i kupovinom nekretnina u Nišu je sve veća, što dodatno potvrđuje tvrdnja da se u Nišu otvara sve više agencija za nekretnine. Evo šta navode u agencijama po pitanju izdavanja stanova: agenti tvrde da su mesečni troškovi faktor broj jedan pri odabiru nekretnine. Nišlijama je bitno da imaju funkcionalan prostor za koji neće morati da izdvajaju previše novca i da dosta kalkulišu prilikom odabira stana. U ponudi je i sve veći broj luksuznih stanova, koji su nešto manje traženi. 

 

Ukoliko i sami razmišljate o promeni okruženja i životu u gradu u kojem postoji takođe dosta prilika za rad i zaposlenje, ali uz manje troškove i nešto bezbrižniji život, razmislite o gradovima koje smo vam naveli. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget