5 razloga zbog čega su mašine za čišćenje podova dobra investicija

Metle i krpe mogu izgledati kao pametan način za uštedu novca, ali za mnoga preduzeća troškovi rada povezani sa ručnim čišćenjem su daleko veći od kupovine industrijske mašine za čišćenje podova. Iskreno rečeno, samo zato što štedite novac na opremi ne znači da štedite novac na duže staze. 

Komercijalna oprema za čišćenje može eliminisati prljavštinu, prašinu, masnoću i svaku vrstu nečistoće za delić vremena koje je nekome potrebno da ručno pomete ili izriba područje. Današnje automatske mašine za čišćenje u kombinaciji sa adekvatnim sredstvima ua čišćenje daju neverovatne rezultate. Uz sve to su tihe, imaju dugotrajne baterije i eliminišu bezbednosne opasnosti povezane sa krpama i metlama, bolovanjima zbog bolova u kičmi i slično.

Investicija na duže staze

Poslovni ljudi vole da kažu da je vreme novac, a ako imate veliku površinu za održavanje čistoće – krpe i metle za čišćenje će potrošiti mnogo vremena da biste postigli donekle zadovoljavajući efekat. Na taj tradicionalni način čišćenja još i:

  • širite klice unaokolo umesto da ih uklanjate
  • ostavljate glatku površinu koja može izazvati nesreće (više od polovine povreda klizanja, saplitanja ili pada nastaje zbog problema sa površinom za hodanje)
  • šljapkanje po nedovoljno osušenoj podlozi samo razmazuje nečistoće, pa je potrebno čekati da se podloga dobro osuši

Mašine za čišćenje podova su višestruko efikasne, mogu lako da čiste i do najnepristupačnijih površina (ispod stolova i u uglovima), štedeći vreme koje je potrebno za ručno čišćenje.

Oprema za industrijsko čišćenje može se brzo isplatiti. Saznajte više o prednostima korišćenja komercijalne mašine za čišćenje podova u odnosu na ručno čišćenje krpom ili metlom.

1. Smanjite troškove rada

Nema zaobilaženja, početni trošak kupovine industrijske mašine za čišćenje je mnogo veći od cene krpe ili metle. Međutim, iako je početni trošak veći, većina komercijalne opreme za čišćenje podova se vremenom isplati jer troškovi rada predstavljaju oko 90 procenata ukupnih troškova održavanja podova ako ne koristite industrijsku mašinu za čišćenje. Drugim rečima, krpe su jeftine, ali radnik koga plaćate da čisti to nije.

Razmislite o ovome: zaposleni može očistiti oko 2000 kvadratnih metara za jedan sat krpom i kantom. Čak i najobičnija mašina za čišćenje podova može očistiti skoro tri puta veću količinu 6000 kvadratnih metara za isto vreme. Veće mašine mogu očistiti više od 20000 kvadratnih metara na sat. Cena rada za obavljanje istog posla je 20 sati ili više. Komercijalne mašine za pranje podova poboljšavaju produktivnost za 400 procenata u poređenju sa ručnim metenjem ili brisanjem.

Ove mašine takođe olakšavaju čišćenje zaposlenima. One omogućavaju radnicima da stoje uspravno, da ne savijaju kičmu, a da uklanjaju više prljavštine i prašine u odnosu na ručno čišćenje i to samo jednostavnim pritiskom na dugme.

Mnogi kupci počinju sa pratećom opremom. Uglavnom košta manje od mašine za pranje podova, što vam daje čistije podove za manje vremena uz niže troškove unapred. Najbolje je da procenite kolika vam je površina koja se čisti, pa prema tome odredite kapacitete mašine za pranje podova koje ćete uzeti. U zavisnosti od veličine vašeg objekta, studije su pokazale da se mogu isplatiti za samo tri meseca. 

2. Džogeri i metle ne čiste podove

Mašine za pranje podova koriste adekvatna sredstva za čišćenje, pa su samim tim i rezultati besprekorni. Najvažnije od svega, mašine koriste 100% čistu vodu, dok krpe razbacuju klice sa jednog područja na drugo, a metle podižu prašinu i ostatke u vazduh. Rezultati su neuporedivi.

3. Komercijalne mašine ne remete procese rada

Automatske mašine za čišćenje i perače su brze i tihe. Za sobom ostavljaju čiste podove, a ne klizav, mokar put. Dovoljno su tihi da omogućavaju dnevno čišćenje i omogućavaju vam da izbegnete smetnje i opasne mokre podove. Nećete ih primetiti dok obavljate uobičajene poslove, neće vas ometati u radu, a zahvaljujući tome što ne ostavljaju mokar trag, ne utiču na opasnosti od klizanja i povređivanja. Zaboravite na upozorenja „Pažnja! Klizav pod!“ – sa ovakvim profesionalnim mašinama, to neće biti potrebno.

4. Mašine za pranje podova su ekološki prihvatljivije

U poređenju sa klasičnim džogerom, male komercijalne mašine za pranje podova koriste minimalno vodu i, u zavisnosti od vaših potreba za čišćenjem, možda neće zahtevati hemikalije. Neke nečistoće se mogu efikasno očistiti vodom i snagom jastučića za čišćenje. Za fleke i industrijske mrlje potrebno je koristiti prilagođeno sredstvo za podove.

5. Vaši podovi su čisti i to se vidi

Kad bi vas neko pitao, da li biste želeli da vaši podovi budu 60% čisti ili 95% čisti, šta biste odgovorili? Prašina i prljavština predstavljaju opasnost po bezbednost kupaca i zaposlenih. Kada čistite krpom i kantom, što više čistite, voda postaje prljavija. Komercijalna oprema za čišćenje podova čini vaše podove čistijim i higijenskim.

Zašto odabrati naprednu opremu za čišćenje podova?

Evo još nekih razloga više za investiranje u mašine za čišćenje podova. Jednostavne su za upotrebu, efikasne i lake su za održavanje. Napredna oprema ima još i:

  • Višestruke režime koji vam daju jedno mašinsko rešenje za sve vaše potrebe čišćenja tvrdih površina
  • Mašine prilagođene korisniku koje smanjuju zamor radnika
  • Dizajnirane da pomognu vašem poslovanju da prevaziđe zahteve industrije za čistoćom

Investirajte u zdravije okruženje, čistiju sredinu i u zadovoljstvo radnika. Samim tim investirate i u bolje poslovanje i u vašu budućnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget