5 razloga zašto se televizori kvare

covek ukljucuje tv

Praćenje programa na televiziji deo je svakodnevne navike, običaja i potrebe da se pogledaju svi aktuelni i omiljeni sadržaji. Intenzivnim korišćenjem uređaja, posebno nakon dugog niza godina, može biti potreban servis televizora kao kvalitetan način provere funkcija, ali i realizacije raznovrsnih popravki u cilju što dugoročnije, neometane upotrebe.

Da bi se izvršila popravka televizora cena zavisi od konkretnog kvara, odnosno razloga koji je signalizirao problem. Postoje brojne pojave koje ukazuju da je vreme za servis televizora, kao i određeni razlozi zašto dolazi do kvarova. 

Takođe imamo i savet serviserima kako da se reklamiraju i privuku ljude kojima je potrebna njihova pomoć oko problema sa TV-om. Jedno od rešenja su roll up baneri, a za ostale savte ostanite sa nama u nastavku. A sada neki od ključnih razloga kvara pozadinskog osvetljenja. 

Naglo uključivanje i isključivanje uređaja putem kablova

Servis televizora često je potreban kada se uređaj kontinuirano uključuje ili isključuje uz upotrebu kablova, a ne daljinskog upravljača. Pritisak na taster na uređaju kada nije vreme za isključivanje i vidno je određeno učitavanje podataka na ekranu, jednako je opasno kao i naglo eliminisanje kabla iz utičnice, ili udar elementarnih nepogoda. Kada se vrši ovakva popravka televizora cena zavisi od toga da li je oštećen kabal, ili je došlo do gubljenja funkcija televizora.

Kada se ovo desi, veoma često nam prvo na pamet padnu polovni televizori. Možda je bolje njih kupiti, jer su se neke marke pokazale znatno kvalitetnijim po pitanju polovnih televizora, nego originalnih uređaja. 

Pregrejavanje nakon dugog korišćenja ukazuje na servis televizora

Još jedan čest razlog iz kojeg je servis televizora neophodnost, jeste značajno zarejavanje koje utiče i na samu sliku, ton i funkcije uređaja. Usled neopažanja da je televizor pregrejan, može doći do pojave dima, neprijatnog mirisa iz razloga sagorevanja delova i problema koji će prouzrokovati trajno gubljenje funkcija. Zbog toga, savet je da se televizor periodično isključuje, nikako koristi 24 sata dnevno, neprekidno i svaki dan.

Neadekvatno čišćenje uz jaka hemijska sredstva

Iako može delovati čudno, ali skidanje vidljive prašine sa televizora upotrebom grubih krpa i jakih hemijskih sredstava takođe može biti jedan od razloga kvara. Važno je izbegavati slivanje tečnosti po samom ekranu i zadnjem delu uređaja, jer ukoliko čestice dođu do osetljivih delova, mogu da oštete produkovanje slike, tona, pokreta i slično. Uvek je prednost suvom krpom prebrisati ekran, ili koristiti minimalnu količinu alkohola.

Preopterećene instalacije i problemi sa napajanjem

Izvor struje neophodan je da bi se televizori svih generacija mogli koristiti, ali sa napajanjem treba biti posebno oprezan. Jedan od vrlo čestih problema jeste prekid rada uređaja usled nepovezanosti sa izvorom struje, koji može biti oštećen, ili preopterećen velikim brojem utičnica koje istovremeno rade. Čak i kada deluje da neće biti izvodljiva popravka televizora cena servisa je znatno povoljnija, nego kupovina novog uređaja, zbog čega je odlično rešenje odneti televizor radi provere napajanja. 

Jedan od problema može biti pozadinsko osvetljenje. Ako vam je potrebna zamena pozadinskog osvetljenja cena zavisi od servisa do servira i najbolje bi bilo da kontaktirate jedan, objasnite problem, na osnovu čega će vam reći koliko bi vas popravka tačno koštala. 

Neodgovarajući rad daljinskog upravljača i signala kao znak za servis televizora

Upotreba daljinskog upravljača usko je povezana sa svakodnevnim korišćenjem tv uređaja. Ipak, ukoliko su često izloženi kontaktu sa decom, tečnostima, ispadanjem i mehaničkim oštećenjima, to može dalje uticati i na gubljenje funkcija samog uređaja. Servis televizora biće potreban ukoliko daljinski ima funkcije, ali uređaj ne reaguje na komande čak i kada je sve sa signalom u redu. Takođe, signal je često razlog zašto televizor ima oslabljene funkcije, kada je bitno proveriti i sam domet mreže, što može realizovati serviser. 

Mnogo je razloga iz kojih može biti potreban servis televizora, kao efikasno rešenje poboljšanja svih funkcija. Kada se planira popravka televizora cena pokazuje znatno niži trošak u poređenju sa zamenom za novi uređaj, zbog čega je uvek isplativo prvo proveriti ispravnost kod servisera.

Servisi, reklamirajte se da biste privukli one kojima je potrebna vaša pomoć

Ako ste vi servis, reklamirajte se na razne načine kao što su roll up baneri, delite vizit karte i primenjujte slične tehnike taridicionalnog i digitalnog marketinga, da biste privukli ljudi kojim as te potrebni.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget