5 ekstra bitnih saveta za izbor prave glodalice za bebe i njihovo korišćenje!

Kada bebe počnu da dobijaju svoje prve zubiće, to može biti izazovno vreme za mališane, ali i za njihove roditelje. Počinju da osećaju svrab i nelagodnost u ustima, a jedan od načina da se to olakša je upotreba glodalica. Ali, kako znati koju izabrati i kako ih koristiti?

Kako prepoznati kvalitet?

Prva stvar na koju treba obratiti pažnju je materijal od kojeg je glodalica napravljena. Preporučuje se da budu izrađene od medicinskog silikona, prirodnog kaučuka ili organskog pamuka. Ovi materijali su bezbedni za žvakanje i nemaju štetne supstance koje bi mogle ući u organizam bebe.

Osim toga, oblik i veličina trebali bi odgovarati uzrastu deteta. Treba da je dovoljno velika da je beba ne može progutati, ali dovoljno mala da je može držati u ruci.

Različiti modeli i njihove prednosti!

Postoji nekoliko glodalica za bebe koje se razlikuju po materijalima, oblicima i funkcijama. Klasične su obično pravljene od mekog silikona ili kaučuka, i odlične su za početnu fazu nicanja zubića. Za bebe koje već imaju nekoliko zubića, postoji više čvrstih modela sa različitim teksturama koje masiraju desni. Takođe, neki modeli dolaze s hladnim gelom unutra koji se može rashladiti u frižideru i dodatno olakšavaju bol i svrab.

Pravilno održavanje glodalice za bebe!

Jednako važno kao i izbor prave glodalice za bebe jeste i njeno održavanje. Pre prve upotrebe, potrebno je odraditi stelirizaciju prema uputstvima proizvođača. Redovno je perite blagim sapunom i toplom vodom nakon svake upotrebe. Izbegavajte korišćenje jakih deterdženata koji mogu ostaviti tragove i oštećenja. Ako ona za koju ste se odlučili sadrži gel, ne stavljajte je u zamrzivač, već samo u frižider kako bi izbegli pucanje i curenje gela.

Koliko vremenski dete treba da koristi glodalicu?

Svakako da je njihovo korišćenje fantastičan način da olakšate neugodnosti koje bebe osećaju tokom nicanja zubića. Međutim, kao i sve, i ovde je potrebna snalažljivot. Dok je glodalica odlična za olakšanje boli i svraba, nije preporučljivo da je beba koristi neprekidno tokom celog dana. Umereno korišćenje može sprečiti prekomernu iritaciju desni i eventualne druge komplikacije.

Idealno bi bilo da se koristi tokom perioda kada je beba najnemirnija ili kada osećate da joj je potrebna dodatna uteha. Možda ćete primetiti da su određeni delovi dana, poput kasnih popodnevnih sati, posebno teški za vašu bebu. Tada je pravo vreme za njihovu upotrebu.

Uvek nadgledajte bebu dok je koristi. To osigurava da je koristi pravilno i bezbedno. Takođe, važno je da redovno proveravate glodalicu na znakove oštećenja. Ako primetite bilo kakve pukotine, odmah je zamenite novom.

Uvođenjem kratkih pauza između korišćenja, dajete desnima vaše bebe priliku da se odmore. Isto tako, ove pauze mogu biti idealno vreme za druge metode olakšanja, kao što su nežna masaža desni ili upotreba hladnih obloga. Na kraju, slušanje vaše bebe i prilagođavanje njihovim individualnim potrebama je ključno u ovom periodu njihovog života.

Saveti za dodatno olakšanje tegoba nicanja zubića!

Pored glodalica, postoji nekoliko dodatnih metoda koje mogu pomoći bebi tokom ovog izazovnog perioda. Masaža desni blagim pritiskom pomoću čiste gaze ili specijalne četkice može pružiti olakšanje. Hladne komprese ili čak hladne hrane poput svežeg voća (pod nadzorom) mogu biti od pomoći.

U svakom slučaju, bitno je biti pažljiv i posvetiti posebnu pažnju svojoj bebi tokom ovog perioda, pratiti njene potrebe i reagovati na njih. Kroz kombinaciju prave glodalice i dodatne pažnje, period nicanja zuba proći će mnogo lakše i za bebu i za vas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget