Zašto su Sejšeli neverovatna turistička destinacija?

Kada većina ljudi pomisli na Sejšele, pomisli na luksuznu i egzotičnu destinaciju na plaži. Iako je to prilično tačno, sa bezbroj raznovrsnih plaža koje Sejšeli ima u ponudi, ovo mesto takođe nudi obilje avanture za putnike koji traže nešto uzbudljivije od leškarenja na plaži u Indijskom okeanu.

Od planinarenja po tropskoj džungli i pešačenja do vodopada, od obilaženja ostrva do ronjenja i gnjurenja, ima ponešto za svakog ljubitelja uzbuđenja u ovom prelepom uglu sveta. Ako tražite neverovatnu destinaciju za avanturističko putovanje, Sešeli bi trebalo da budu na vrhu vaše liste!

Bogate pešačke i prirodne staze na Sejšelima

Arhipelag nudi obilje mogućnosti za planinare koji bi da istraže bujnu tropku džunglu i zadivljujuće prirodne staze koje se mogu naći na mnogim ostrvima Sejšela. Postoji veliki broj dobro obeleženih pešačkih staza koje će vas odvesti kroz neverovatne pejzaže, uključujući prašume, vodopade i prekrasne vidike sa kojih se pruža blistav pogled na netaknute plaže i koralne grebene.

Jedna od najbolje organizovanih staza za pešačenje je staza prirode Morne Blanc u Nacionalnom parku Morne Seichellois na glavnom ostrvu Mahe. Ova staza nudi neverovatan panoramski pogled na zapadnu obalu Mahea i priliku da budete svedoci promene biodiverziteta kako se penjete na veću nadmorsku visinu.

Ovo nije jedina pešačka staza koju možete preduzeti. Na ostrvu La Digu postoji staza Nid d’ Aigle i jako je popularna, a u Praslinu se nalazi veoma popularan rezervat prirode Dolina de Maj. 

Pre nego što krenete, zapamtite da je najbolji način da doživite staze za šetnju divljinom i bujnim biodiverzitetom, da kontaktirate lokalnog vodiča. Na ovaj način putnici mogu saznati više o istoriji, kulturi ostrva i brojnim biljakama i životinjama kojima su Sejšeli prirodno stanište. Takođe, saradnja sa vodičem može vam uštedeti vreme i eliminisati eventualnih neprilika.

Avantura pod vodopadima 

Na Sejšelima se nalaze neki zadivljujući vodopadi, koji predstavljaju odlične avanturističke destinacije za putnike koji žele da se rashlade u tropskoj, slatkovodnoj oazi.

Jedan od najpopularnijih je staza do vodopada Sauzier. Ova lagana šetnja vas vodi kroz neobične pejzaže i završava se na mističnoj kaskadi džungle sa dubokim i osvežavajućim prirodnim bazenom.

Avanture na ostrvu i plaži

Sejšeli se sastoje od 115 ostrva, tako da ne čudi što je skakanje sa jednog na drugo ostrvo jedna od najpopularnijih aktivnosti u zemlji. Mnogi putnici koriste prednosti mnogih trajekata i katamarana koji povezuju glavna ostrva, kako bi istražili što više tokom boravka.

Plaže su još jedna velika privlačnost za posetioce Sejšela, i to sa dobrim razlogom – ovde se mogu naći neke od najboljih plaža na svetu. Od dugih delova belog peska poput praha, do usamljenih uvala okruženih džunglom, na Sejšelima postoji idealna plaža za svaki ukus.

Avanturisti koji žele da se sklone sa utabanog puta, svakako bi trebalo da razmisle o izletu na ostrvo Curieuse ili da se ukrcaju na jednu od obalnih planinarskih staza do Anse Major (na ostrvu Mahe), Anse Marron (na ostrvu La Digue) ili Anse Georgette (na ostrvu Praslin). Ove bogate staze vode do nekih najčistijih plaža u arhipelagu i nude odličnu priliku da uočite lokalne endemske divlje životinje.

Istraživanje podvodnog sveta

Sa kristalno čistim morem i obiljem morskog života, nije ni čudo što su ronjenje i gnjurenje dve najpopularnije stvari na Sejšelima za ljubitelje avanture.

Ostrvo Mahe nudi najširi spektar mogućnosti za ronjenje, od jednostavnih ronjenja u granitne stene, do istraživanja potonulih brodskih olupina kao što je Twin Barges. Na glavnim ostrvima može se naći veliki broj ronilačkih prodavnica koje nude iznajmljivanje opreme, časove dubinskog ronjenja i vodiče za različite nivoe iskustva.

Ako niste sasvim spremni za SCUBA ronjenje, ne brinite – postoji mnogo mesta gde možete uživati i u jednostavnom gnjurenju. Jedno od najboljih mesta je Nacionalni park Saint- Anne Marine, do kojeg se može doći kratkim jednodnevnim izletom iz Viktorije.

Avantura i održivost

Sa sigurnošću se može reći da svi ljubitelji avanture, prirode i umirujućih pejzaža dele zajedničke osnovne vrednosti očuvanja i zaštite krhkih ekosistema naše planete.

Ono što Sejšele izdvaja od ostalih tropskih destinacija je njihova posvećenosti održivosti. Zemlja je poslednjih godina napravila velike korake u zaštiti svojih prirodnih resursa i očuvanju netaknute životne sredine.

Ovo je veoma očigledno u mnogim zaštićenim morskim područjima uspostavljenim oko ostrva, kao i inicijativama kao što su napori Fondacije ostrva Sejšeli da zaštiti svoja mesta svetske baštine UNESCO-a, uključujući i atol Aldabra u Vale de Mai.

Više o klimi, sezonama, kako otići na Sejšele, cenama, kao i o medenom mesecu ili venčanju na Sejšelima saznajte u fenomenalnom vodiču za Sejšele agencije Travel Boutique.

Bilo da razmišljate o odmoru za avanturu ili o destinaciji samo za opuštanje i odmor, odabir mesta koje je posvećeno očuvanju i održivosti je od ključnog značaja. Svi to možemo učiniti da podržimo zemlje koje prave razliku i koje su lideri u održivom turizmu.

I zato, nemojte više da čekate. Počnite da planirate još danas najbolje putovanje u vašem životu.

Sa sigurnošću tvrdimo da ćete brzo otkriti koliko su Sejšeli neverovatna destinacija za avanturistička putovanja i zašto bi trebalo da budu na vrhu vaše „must see“ turističke liste. Sa svojih 115 ostrva, zadivljujućim vodopadima, plažama, bogatim koralnim grebenima i raznolikim divljim životinjama, Sejšeli imaju ponešto za svakog u ovom tropskom raju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget