ZAŠTO SU MICHELIN LETNJE GUME SINONIM ZA KVALITET, TRAJNOST I SIGURNOST?

Automobili neretko bivaju pravi porodični ljubimci, koji iziskuju pravilnu negu i dobre izbore kako bi nas dugo služili i kako bi vožnja u njima bila prijatna i laka, ali i, pre svega, bezbedna. Odličan izbor na tom putu jesu upravo Michelin letnje gume.

POZNATI BREND

Postoji, naravno, mnogo opravdanih razloga zašto se opredeliti baš za Michelin letnje gume, no čak i ako nismo dovoljno upućeni u specifikacije i svojstva ovih pneumatika, pouzdanje nam može pružiti svetski poznat i priznat brend. Proizvođač čuven u industriji guma, koji ih izrađuje i za najprestižnije automobile, uverava nas u svoj kvalitet, odnosno da su Michelin letnje gume izuzetnih performansi, trajne i bezbedne, što, uostalom, mogu potvrditi brojna testiranja i mnogobrojni zadovoljni korisnici.

MNOGO MODELA

Postoji širok dijapazon modela Michelin letnjih guma, te je tako potrebno sagledati ponudu na tržištu. Za svaki pneumatik navedene su specifikacije poput dimenzija (visina, širina), težine, potom indeksa brzine i nosivosti, mogućnosti opterećenja, sa nizom pojedinih oznaka. Iako cene mogu varirati, njima se ipak ne treba voditi jer izbor odgovarajućeg modela treba da bude uslovljen modelom automobila, tipom vožnje – nije isto ako je u pitanju gradska ili, na primer, sportska vožnja, stilom vožnje i uopšte različitim navikama ili individualnim potrebama vozača. Među modelima Michelin letnjih guma, izvesno je da svaki vozač može pronaći one koje su idealne za njegovog četvorotočkaša.

POUZDAN IZBOR

Budući da ulaganje u gume nije mala investicija, te da od njih zavisi i bezbednost u saobraćaju, treba dobro razmisliti i pažljivo odabrati. Pre svega važno je utvrditi koji bi nam model bio najpodesniji, te bi dobro bilo i raspitati se kod vulkanizera, prelistati stručne časopise ili se pak informisati čitanjem recenzija korisnika. Da bi pneumatik bio dobar izbor, to znači da će se zahvaljujući kvalitetu što je duže moguće odupirati habanju i uticaju različitih atmosferskih prilika. Takođe, što je još bitnije, prirodno će prianjati na tlo, vožnja će biti neosetna i automobil će odlično kočiti.

PRILAGODLJIVE USLOVIMA

Za razliku od zimskih ili onih za sve sezone, Michelin letnje gume dizajnirane su tako da se koriste u letnjim uslovima, u periodu od 1. aprila do 1. novembra. Tokom ovog perioda, vreme je prilično promenljivo, te može doći i do vrlo visokih temperatura, iznenadnih pljuskova, letnjih oluja, dužih sušnih perioda, čak i velikih temperaturnih razlika. Ovi pneumatici mogu se lagodno kretati po vrelom asfaltu, podlozi koja je vrlo tvrda i suva ili pak natopljena. Gume za leto načelno su deblje od drugih vrsta upravo kako bi odolele vremenskim uslovima. Bitno je napomenuti da je važna i njihova blagovremena zaštita, adekvatno sklanjanje kada nastupi hladniji period kako bi nas i kasnije služile, kao i redovna zamena, po preporuci struke čim šara bude manje dubine od 3 mm.

POKAŽI BRIGU O AUTOMOBILU

Naposletku, izborom kvalitetnih, proverenih i pouzdanih pneumatika pokazujemo brigu o svom automobilu. Iako cena katkada može uticati na naš izbor, to ipak treba izbeći, a držati se određenih karakteristika koje su nam posebno važne. Stoga treba na vreme planirati i dobro se raspitati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget