Zašto su kade za kupatilo nenadmašne?

Duže vreme vladala je tendencija da se u kupatilima postavljaju tuš kabine, potiskujući tradicionalno upotrebljavane kade. S vremenom se menjaju navike, način i stil života, trendovi u uređenju, međutim, pa se i kade za kupatilo ponovo vraćaju na tron.

Praktične u svakodnevici

Kade za kupatilo bivale su potiskivane jer su zauzimale dosta prostora, kao i stoga što su kabine lakše bile za korišćenje – jednostavno, došla su praktičnija rešenja. Međutim, one su mnogo funkcionalnije od kabina ili stena jer osim klasičnog tuširanja, u njima se možemo i brčkati, opuštati, a lakše je i kada imamo malo decu. Svaki model osmišljen je tako da nam je obavljanje svakodnevnih higijenskih aktivnosti olakšano, te tako imaju prostor sa strane za odlaganje bočica i sapuna, mogu imati i prostor za sedenje, a okviru njih se mogu naći i masažeri. Takođe, na njih se mogu postaviti i stakleni paravani ili im se mogu dodati zavese kako bi bile još funkcionalnije, odnosno da bi se okolni prostor zaštitio od kvašenja.

Za uživanje bez premca

Ono što nam samo kade za kupatilo mogu pružiti to je uživanje u toploj kupki. Ovaj način relaksacije je apsolutno blagotvoran kako za telo, tako i za um, te predstavlja pravi trenutak radosti, posebno nakon napornog dana. U peni i uz muziku svako može pronaći svoju oazu mira i prepustiti se odmoru. U toploj kupki mogu uživati osobe svih generacija, a uglavnom je najveća radost dece.

Odraz modernosti

Iako su kade za kupatilo tradicionalno korišćene za kupanje, veoma dugo, vekovima, one su, i pored drugih rešenja, i danas deo enterijera nekih od najmodernije i najneobičnije uređenih kupatilskih enterijera. Čak i kada su starinskog oblika, mogu delovati vrlo lepo i nesvakidašnje, dok one savremene može odlikovati specifična elegantna linija. Postoji svakako dovoljno modela da mogu biti deo najrazličitijih stilova. Katkada su neobičnog oblika i vrlo atraktivne, ponekad u retro stilu, dok su obično vrlo neutralnog dizajna.

Izbor modela

Iako su sve koncipirane na isti način u pogledu korišćenja, s aspekta postavke i ugradnje postoje dva tipa. Prvi podrazumeva ugradne kade, kada se ona faktički zaziđuje, a prednja i eventualno bočne strane prekrivaju pločicama. Drugi tip jesu samostojeće kade za kupatilo, koje su faktički odvojen element, koji se lakše može premeštati. Svaki od ovih tipova ima svoju specifičnu estetiku i određene prednosti. Veću razliku predstavljaju materijali od kojih se izrađuju. Naime, nekada su bile isključivo čelične, vrlo trajne, postojane i teške, dok je danas češća izrada od akrila, koji je takođe vrlo kvalitetan, ali lakši. Pored ova dva materijala, izrađuju se i od drugih, na primer mermera. Takođe, razlikuju se po dimenzijama i obliku, pa se tako mogu vrlo lako uklapati u različite prostorije, kao veće, manje, ugaone, ovalne, klasično pravougaone.

Za poseban prostor i poseban ugođaj

Naposletku, kade za kupatilo pružaju nam nenadmašnu udobnost, a kupanje postaje pravo zadovoljstvo, kada se potpuno bezbrižno možemo opustiti. Pored ličnog uživanja i doživljaja, one doprinose i estetici i funkcionalnosti prostora. Prikladne su za obavljanje mnogobrojnih dnevnih aktivnosti, a svojim oblikom i dizajnom daju poseban pečat svakom enterijeru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget