Zašto naši turisti sve češće biraju letovališta u Albaniji i kombi prevoz do njih?

Okruženi smo zemljama koje imaju izlaz na more, ali Srbi najviše vole Crnogorsko, Grčko i Bugarsko. Iako su mnogi turisti išli u Albaniju na letovanje, pravi bum se dogodio prošle, 2020. godine kada je ova zemlja otvorila granice za naše turiste uprkos strahu od Covid-19.

To je mnogima bio dovoljan dokaz da je stanovništvo prijateljski raspoloženo i željno da razvijaju turizam pa im je važno da privuku turiste i iz susednih zemalja. Vrlo povoljno se letuje, a postoji opcija i komfornog organizovanog kombi prevoza do Albanije pa je uživanje zagarantovano.

Gde letuju naši turisti?

U zavisnosti od toga gde se nalazi letovalište, iz Beograda treba između 8 i 12 sati vožnje. To je otprilike slična satnica kao i kada se putuje u Grčku ili u Crnu Goru i to je prvi uslov da čak i porodice sa decom krenu na putovanje.

Drugi razlog zbog kog sve više osoba putuje za Albaniju je to što je letovanje možda najjeftinije u regionu, a sami turisti su se uverili u lepotu plaža, mora, uređenost hotela i čitavih odmarališta.

Golem je mesto u blizini Drača. Reč je o malom mestu gde plaže nisu pod nagibom, sa prelepim hotelskim kompleksima na obalama sopstvenih privatnih plaža pa se može imati fenomenalni odmor u smeštaju od 5 zvezdica.

Orikum je takođe popularan, nalazi se u centralnom delu Albanije i dosta je povoljniji nego jug zemlje, a četvoročlana porodica čak za 40 € može pronaći smeštaj. Ovo je popularno letovalište za porodice ne samo zbog niže cene već i zbog lepe prirode i blizine plaže.

Na jugu se nalazi Saranda i Ksamil. Saranda ima šetalište uz more i iako nema najlepše plaže ima bogat noćni život i reč je o mnogo većem gradu, ali se lako odlazi do susednih plaža pa se može imati i miran porodični odmor u većem mestu. Ksamil je na gotovo samoj granici sa Grčkom. Plaže su peščane, sa sitnim belim peskom. Jedno je od najposećenijih letovališta pa računajte na gužvu u toku sezone.

Do svakog ovog mesta, od vaših vrata pa do vrata smeštaja vas može odvoziti luksuzan kombi prevoz i učiniti odmor prijatnijim nego da se vozite bilo kojim drugim prevozima.

Kombi prevoz do Albanije – odličan način za odlazak na letovanje

Kombi prevoz do Albanije je najbolji način da se uživa u letovanju, da se komforno voze svi putnici poput vožnje u automobilu, da ponesete prtljaga koliko želite i da odmorni stignete na cilj.

Ako tražite jeftino letovalište nećete putovati avionom jer iako let traje sat vremena gubi se vreme na ukrcavanje, iskrcavanje, kontrole… Automobil je najkomforniji način prevoza, ali vozača očekuje dugo putovanje po nepoznatom mestu, nepoznatoj državi. 

Sa kombi prevozom do Albanije putovanje započinjete od vrata svog doma jer vas prevoz čeka, za razliku od autobusa gde morate biti tačni, putujete u gužvi, nosite manje prtljaga, a ako putujete sa decom tih 8 sati može biti izuzetno naporno.

Cena kombi prevoza do Albanije je vrlo povoljna, dogovara se i vreme povratka, a putujete sa još samo par ljudi, možete imati pauze kada poželite…i zato je ova opcija prevoza rastući trend za putovanje na kraće ili duže destinacije, Albanija je svakako jedna od njih.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget