Zašto je cena selidbe ključni faktor za mnoge koji moraju da sele?

Ne samo cena selidbe već i većina drugih usluga i proizvoda je primamljivija ako ima nisku cenu ili još bolje najnižu cenu.

Tako razmišlja prosečan građanin kod nas, svestan da to i nije najbolji izbor, ali sa druge strane ograničen debljinom novčanika.

Kada živite u siromašnoj zemlji za većinu stanovnika cena i cena pa opet cena je dominantan faktor i kriterijum.

Tako je i sa selidbama. Najveći broj firmi koje se bave ovim poslom susreće se sa prvim pitanjem a koliko će to da košta? Činjenica da je veoma mali broj selidbi ključ u ruke govori da većina onih koji moraju da se sele pokušava da uštedi i da uradi ono što je u njihovoj moći a da agenciji za selidbe prepusti ono što zaista ne mogu dovoljno stručno da urade.

Faktore cene ne treba da bude ključni pogotovo ako je razlika u ceni minimalna između više agencija koje kontaktirate. Proverite rejting firmi koje se bave ovim uslugama, proverite komentare korisnika, iskustva drugih pa tek onda donesite odluku o izboru. Nekada su male, porodične firme pravi izbor za vas jer su odgovornije i profesionalnije i sa nekom vrstom empatije se odnose prema vašim stvarima.

Pa da vidimo koliko bi mogla da košta selidba.

Kako se formira cena selidbe?

Cena selidbe zavisi i od toga da li se vrši kombijem ili kamionom. Činjenica da postoji više kriterijuma koji opredeljuju ovu vrstu usluge utiče na to da na većini sajtova agencija za selidbe nije istaknut precizan cenovnik selidbe. Jednostavno, daju se neki okvirne cene a za preciznu i tačnu informaciju moraju da se znaju detaljniji podaci. 

Ako je u pitanju manjeg stana, kancelarije ili kuće cena selidbe je povoljnija nego kada su u pitanju veći stanovi odnosno poslovni objekti. 

Broj i vrsta vozila, kao i potreban broj radnika za selidbu direktnu utiču na cenu. Ako je potrebno više vozila ili više radnika, ili više puta raditi utovar pa istovar stvari cena preseljenja se logično uvećava. 

Sugestija: obavezno specificirajte sve detalje pre započinjanja selidbe da se ne pojave neki skriveni troškovi

Ključni faktori koji utiču na cenu selidbe su obim, odnosno količina i gabarit stvari za selidbu i rastojanje između lokacija započinjanja selidbe i ciljne destinacije. 

Ukoliko su u pitanju selidbe stanova tada je faktor spratnosti i postojanja teretnih liftova važan za definisanje konačne cene selidbe. Takođe i uske stepenice ili nepostojanje lifta mogu da otežaju posao.

Sugestija: Obezbedite pristup vozilu kojim se vrši selidba, kombiju ili kamionu jer je to neobično važno pogotovo ako je u pitanju centar grada. 

Ponovićemo još jednom da je potreban broj radnika takođe uticajan faktor za definisanje cene selidbe.

Ako je u pitanju selidba ključ u ruke tada je cena drugačija nego kada se deo radnji oko utovara, demontaže ili montaže obavlja od strane naručioca posla. 

 

Naša sugestija je da najteže radnje oko utovara, montaže, demontaže, istovara vrše obučeni radnici a ne vi ili vaši prijatelji. Čuvajte prijatelje za skuplje aktivnosti.

Ipak, da ne bi bilo iznenađenja, pre nego što pozovete agenciju stavite na papir sve najvažnije elemente koji mogu da utiču na cenu selidbe. Na taj način ćete lakše dobiti tačnu procenu od firmi za selidbu. Imajte na umu da ćete morati i da odgovorite na pitanja iskusnih radnika u agenciji pa se pripremite i za tu varijantu.

Ono što je izvesno skupocene stvari i one koje su vama iz vama znanih razloga važne, prenesite sami pre ili posle selidbe. 

Ako se selite u drugu zemlju onda obavezno proverite da li agencija ima pravo da vrši međunarodne selidbe.

Naravno, nemoguće je pobrojati sve faktore koji mogu da utiču na iznos koštanja, ali smo pokušali da pobrojimo one najvažnije i najmeritornije. Veće agencije nude i garanciju za stvari tako da razmislite i o toj opciji. Želimo vam da selidba protekne bez stresa i da je pamtite kao lep događaj.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget