Za sve početnike!

Mnogi momci jedva čekaju da napune 18 godina kako bi seli za volan. To valjda i jeste u muškoj prirodi, ali primetno je da je i sve veći broj žena vozača. Iako se niko tek tako ne odlučuje za polaganje za auto, ima i onih koji jedva čekaju da upišu časove i misle da će vozačka dozvola olako doći. Pa, ne ide to baš tako lako, da se razumemo. Osim praktičnog dela, postoji i teorijski koji zahteva znanje, razumevanje i snalaženje u prostoru i rasuđivanje u mnogih nepredviđenim situacijama. Mnogi strahuju kada je u pitanju polaganje za auto, pa često i ne pokušavaju da se upuste u saobraćajne vode.

Naravno, čini se da je u pitanju neosnovani strah. Neki bi se usaglasili sa mišljenjima većine da ne treba da se strahuje ako se sve dobro radi. I zaista jeste tako. Ne možete da znate da li ćete strahovati dok vozite, ako uopšte niste seli za volan. Imajte na umu staru srpsku izreku, prvo skoči, pa reci hop! I upravo tako, prvo krenite, pa onda recite e ja ne mogu ovo, mene je strah.

Mnoge osobe koje nisu vozači tvrde da im je lakše kada ih drugi voze, a razlozi zbog kojih se nikada nisu upustili u saobraćajnu avanturu često su lične, a nekada su i finansijske prirode. U svakom slučaju, o čemu god da se radi, a vi se još uvek dvoumite da li je za vas polaganje za auto, evo nekoliko razloga zbog koji bi trebalo da posedujete vozačku dozvolu.

Razlozi za kada je polaganje za auto u pitanju

U vremenu jurnjave i trke za poslovnim uspesima, nezamislivo je da se oslanajte na druge kada je prevoz u pitanju. Zašto je dobro da žena ima vozačku dozvolu verovatno može o tome da posvedoči svaka dama vozač. Nikada ne morate da čekate da vas drugi odveze na neko mesto. Uzgred, ako ste rešile na miru da odete u kupovinu, muž neće cupkati i dosašivati pitanjema da li ćeš uskoro završiti. Takođe, odlazak kod frizera, manikira i pedikira sada je za vas rešena stvar, jer ne morate da zakazujete termine kada vašem suprugu odgovara. Naravno, decu možete da pokupite iz škole i ne morate da idete prevozom po njih.

Hteli biste decu da odvedete u bioskop ili do zološkog vrta? Naravno da tata nema vremena, jer ima poslovni satanak van grada za vikend i neće moći da vas sačeka. Ne mora to da bude nikakav problem, jer super mama sve problem rešava. Više ne morate da zavisite od komšija i njihove dece, već svoju decu možete da upišete na neki sport ili na jezik, pa u kane večernje sate možete otići po njih, iako je tata morao da izađe na poslovnu večeru. I tako možemo do u nedogled da nabrajamo razloge zbog kojih je potrebano da oba roditelja poseduju vozačku, jer čini se da su tada nekako sve porodične obaveze lakše. A sigurni smo da ćete na ovaj način imati i više vremena za sebe i za uživanje sa svojom porodicom. Razmislite o svim prednostima koje vam polaganje za auto donosi. Srećno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget