Upotreba stakla u enterijeru

Staklo je danas jedan od najtraženijih materijala u enterijeru. S razlogom  drži ovu titulu još od davnina, zahvaljujući svojoj lepoti i funkcionalnosti. Upotrebom stakla prostorije deluju vizelno veće i prostranije a transparentnost daje mogućnost postizanja atmosfere kako vama odgovara. Međutim, iako je estetski vrlo privlačan treba imati meru i u ovome.

Previše stakla u domu može učiniti da vaš dom izgleda hladno i strogo. Kako ne bi došlo do ovoga u nastavku pogledajte na koji način možete inkorporirati staklo u vašem domu a da zadržite toplinu i osećaj udobnosti. 

 

Staklene ograde i pregrade za privatnost i bezbednost

Jedan od načina da svom domu pružite malo modernog sjaja je ugradnja staklenih ograda i pregrada. Ograde se najčešće mogu videti na stepenicama i mogu učiniti da vaš dom izgleda moderno i u isto vreme bezbedno. Staklo je vrlo zavalno za saradnju i samim tim ograde možete izraditi po vašoj želji. Dekoracija ili određena boja će dati poseban momenat vašem domu. A ukoliko želite da određenu prostoriju odvojite i napravite intimniju atmosferu, staklene pregrade su odlično rešenje za vas. Ovim postižete utisak većeg prostora a u isto vreme dobijate prostoriju više. Ovakve pregrade se često koriste za odvajanje kućne kancelarije ili kuhinje. Pregrade u kuhinji su naročito dobra stvar jer odvajate kuhinju od drugih prostorija i samim tim sprečavate mirise da se šire po celom domu. Kancelarije i same zahtevaju određenu dozu privatnosti i osećaj mira a zahvajujuči staklu ovo možete postići bez dodatnog rušenja ili građenja zidova. Kako biste postigli veći osečaj intime u prostoriji, možete odabrati staklo u boji ili mat površine kako bi se sprečila transparnetnost stakla.

 

Stakleni zidovi umesto prozora

Sigurno ste u nekom trenutku pomislili o stanovima iz filmova koji su uvijeni u staklo. Ovo je mnogima želja i to s razlogom. Ništa se ne može porediti sa osećajem i lepotom dnevnog svetla. Naučno je dokazano da ljudi koji imaju više dnevnog svetla u svom domu su produktviniji a samim tim i srećniji. Za ovo nema boljeg rešenje nego staklo. Stakleni zidovi umesto prozora su veoma privlačni jer propuštaju dnevnu svetlost a pritom prostoriju čine daleko većom nego što zapravo jeste. Ovakva upotreba stakla se uglavnom vezuje za moderno doba, tako da ako želite da vaš dom bude savremen onda je ovo odlično rešenje za vas. Stakleni zidovi se mogu koristiti i van prozora i to na veoma efektivan način. Stakleno kupatilo može da zvuči rizično zbog svoje providnosti ali kao što smo već pomenuli način izrade je raznolik tako da svoju intimu možete sačuvati pomoću bojenog ili dekorativnog stakla.

 

Staklene površine u dekorisanju enterijera

Do sada smo govorili o upotrebi stakla na većim površinama ali kao što smo i pomenuli pretrana upotrba stakla može narušiti izgled vašeg doma. Idealno rešenje su staklene površine i nameštaj izrađen od stakla. Na ovaj način imaćete osećaj modernog i svega onog što staklo pruža a u isto vreme ćete sačuvati toplinu svog doma. Staklene površine u kuhinji ili u kupatilu mogu biti odličan momenat za vaš enterijer. Takođe, nameštaj izrađen od stakla poput stolova, rasvete ili polica može dati upečatljiv izgled vašim prostorijama. Ono što je veoma bitno kod ovakvih stvari jeste njihovo održavanje. Staklo je veoma lako za čišćenje što mu daje veliku prednost u odnosu na druge materijale. Takođe, staklo u enterijeru je prerađeno tako da je i do 8 puta otpornije na udarce nego obično staklo. Zahvaljujući ovom vaš dom će biti bezbedan i blistav.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget