Ugradnja zuba kao stomatološki standard

kamenac

Oralna hirurgija i oralna implantologija predstavljaju dve grane stomatologije koje i pacijentima sa najvećim komplikacijama mogu vratiti osmeh na lice. Njihov razvoj je konstantan i ogleda se u novim hiruškim tehnikama i najsavremenijim materijalima od kojih su sačinjeni i implanti zuba. To omogućuje njiovu gotovo 100% oseointegraciju te ih organizam prihvata.

Komfor i odsustvo bola

Loša iskustva sa kojima su se pacijenti susretali tokom svog života, posebno u detinjstvu, ostavili su trag u njihovoj (pod)svesti koja se manifestuje kroz strah od stomatologa. Sa napretkom i razvojem nauke danas su dostupni anestetici koji stomatološke intervencije čine potpuno bezbolnim i konfornim za samog pacijenta, kome se poklanja sva pažnja i ispunjavaju skoro sve želje. Implantacija je od intervencije koja je ulivala strah postala po pacijenta neosetan zahvat.

Implanti zuba su standard

Uzroci gubitka zuba mogu biti različiti, počev od loše oralne higijene, preko kvara pa sve do povreda.Ugradnja zuba predstavlja dugotrajno rešenje koje osetno unapređuje kvalitet života. Cena zubnog implanta dostupna je svima jer je nova tehnika dentalnih nadoknada izborila svoju lidersku poziciju.

Implantacija u svojstvu funkcionalnosti i estetike

Gubitak jednog ili više zuba može uticati na raspored i repozicioniranje susednih zuba koji nastoje da popune slobodan prostor. Implantacija uspešno rešava ovakve i slične probleme. Ugradnja zuba pored toga što je neprimetna, štiti dalje propadanje viličnih kosti usled gubitka volumena tj. mase. Implanti zuba vraćaju blistavi osmeh, te izgubljenu estetiku vašeg lica popunjavajući obraze. Lice poprima nove konture i postaje zategnutije. Samopouzdanje će opet postati deo vas.

Implanti zuba predstavljaju sigurno rešenje bezubosti. Čvrsto su fiksirani za viličnu kost sa kojom su srasli tokom uspešno završenog procesa oseointegracije. Ugradnja zuba nije samo puka estetika, već i rešavanje problema žvakanja. Vaše vilice i zubi dobijaju kompletnu  funkcionalnost koja se ogleda u konzumiranju svih vrsta namirnica, ali i vraćanju govorne sposobnosti. Cena zubnog implanta je fiksna, ali put do njegove ugradnje iako jednostavan može uključiti veći broj stručnjaka iz različitih oblasti kao što su oralna hirurgija, radiologija, parodontologija te je nezahvalno govoriti o ukupnoj sumi novca. Svakako pacijent biva upućen u sve detalje i dobija odgovor na sva pitanja koja ga interesuju.

Oralna higijena

Kada se implantacija uspešno završi o vašim novim zubima brinete na isti način kao i o prirodnim, što predstavlja još jednu prednost. Bitno je naglasiti da se mora voditi računa o oralnoj higijeni, ali na potpuno drugačiji način od onog koji (ni)ste upražnjavali. Za razliku od neugodnih mobilnih proteza koje moraju da se skidaju i čiste, kod implantata su samo dovoljne četkica i zubna pasta. Loše navike u oralnoj higijeni su vas već dovele do toga da vam naš tim obezbedi treću denticiju. Zato iskoristite priliku koja vam se samo jednom pruža.

Dentalni turizam

Cena zubnog implanta, pored straha predstavlja još jedan u nizu stereotipa koji je rasprostranjen u narodu. Istina je da je u prošlom veku ova vrsta nadoknade dentalnih gubitaka bila dostupna finansijski stabilnijim kategorijama stanovništva. Oralna hirurgija i implantacija se konstantno razvijaju i obezbeđuju dostupnost ove usluge svima. U prilog tome ide činjenica da je Srbija prepoznata kao država u kojoj se dentalni turizam brzo razvija. Tome doprinosi stručnost naših implantologa sa jedne i pristupačnih cena sa druge strane. Cena zubnog implanta pored doživotnog rešenja problema bezubosti, nudi i funkcionalnost, vraća govornu sposobnost, vrhunsku estetiku, te jednostavno održavanje, sprečava dalje propadanje i gubitak mase viličnih kostiju, ali i povratak izgubljenog samopouzdanja. Implanti zuba su jeftinije rešenje, kako u finasijskom smislu jer ne zahtevaju dodatna ulaganja, tako i u smislu uštede vremena jer ne morate na svakih par godina da ih brusite kao što je to slučaj sa ostalim vrstama rešenja dentalnih nadoknada.

Ukoliko želite da saznate više o procesu ugradnje, vrstama implantata, daljim oštećenjima i rizicima koje bezubost izaziva, kao i uslugama koje pružamo u našem bogatom iskustvu posetite veb stranicu www.ihdedentalserbia.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget