Trendovi u uređenju kuhinje koji će biti dominantni tokom 2021. godine

Prilikom uređenja doma, obično najviše vodimo računa o tome kako će izgledati naša dnevna ili spavaća soba, dok druge prostorije ostavljamo po strani. Zašto je tako, ne znamo, ali znamo da je potrebno promeniti ovaj trend! Jer, ukoliko već ulažemo svoje vreme i energiju u sređivanju jednog dela doma, zašto to ne bismo uradili i sa ostatkom? 

Danas ćemo se pozabaviti uređenjem kuhinje koja je, priznaćete, jednako važna prostorija u domu i predstaviti nekoliko trendova koji će biti dominantni do kraja ove godine, a po svemu sudeći i tokom naredne. Papir i olovku u ruke i hvatajte beleške!

Zatvoreni kuhinjski elementi

Trend minimalizma osvojio je svaki segment našeg života, počevši od oblačenja, preko nege, pa sve do uređenja enterijera. Minimalizam u ovom slučaju podrazumeva lišavanje svega što je višak i nepotrebno, ali kako kuhinja baš i nije mesto u kome je moguće izbeći sitnice koje su razbacane na sve strane, ovde na scenu stupaju zatvoreni kuhinjski elementi koji spolja izgledaju savršeno “upeglano” dok unutra mogu da kriju… Samo vi znate šta sve! Zahvaljujući zatvorenim kuhinjskim elementima, vaša kuhinja će uvek izgledati sređeno i uredno, a upravo to je efekat koji želimo da postignemo – bez mnogo truda. Kada je reč o bojama koje dolaze u obzir, na vrhu liste je tamnozelena, ali to ne mora da bude jedini izbor – slobodno uzmite u obzir boje koje već dominiraju u vašoj kuhinji ili ostatku stana.

Mermerne radne površine

Mermer je i dalje u modi, zato nemojte oklevati da nabavite ultra popularne mermerne radne površine. Uz to, mermer se može i na drugi način naći u sklopu kuhinjskih elemenata, kao što su to recimo bočne strane. Kada je reč o boji mermera, ovde nemate ograničenja – uklopite je sa bojom kuhinjskih elemenata ili pločica i uživajte u ovom jednostavnom, a efektnom spoju. 

Podne pločice za kuhinju neobičnog dizajna

Podne pločice za kuhinju treba da budu zvezde ove prostorije! Dok smo do sada uvek više vodili računa o pločicama koje lepimo na zid, podne pločice za kuhinju ove sezone privlače svu našu pažnju. Veličina je bitna, zato birajte podne pločice za kuhinju koje su što veće, radi lakšeg postavljanja, ali i efektnijeg izgleda, a možete se poigrati i sa njihovim dizajnom. Podne pločice za kuhinju ne moraju da budu četvrtaste, odličan izbor su i one romboidnog oblika, a svoj prostor ćete učiniti još zanimljivijim ukoliko podne pločice za kuhinju budu neobične boje ili jako popularnog boho stila.

Crno-bela kombinacija boja

Ukoliko još uvek niste sigurni koje boje da uključite u svoju kuhinju, možda će vam se dopasti crno-bela kombinacija. Nju možete postići na najrazličitije načine – ako odaberete crne podne pločice za kuhinju, neka zidne budu bele ili, ako su gornji kuhinjski elementi beli, donji mogu da budu crni i slično. Na isti način se možete poigrati i sa detaljima. Crno-bela kombinacija uvek izgleda elegantno, otmeno i čisto, zato, zašto je ne biste isprobali naročito ukoliko već volite obe ove nijanse. Dodatno, prostor možete osvežiti detaljima u boji zlata ili srebra za vrhunski izgled vaše kuhinje!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget