Sve više ordinacija za estetsku hirurgiju u Beogradu – usluge koje se najviše traže

Estetska hirurgija je uz rekonstruktivnu hirurgiju veoma važna grana plastične hirurgije. Plastična hirurgija utiče na izgled, menja ga hirurškim zahvatima. Rekonstruktivna hirurgija vrši zahvate kojima ispravlja različite anomalije, promene nastale usled bolesti ili povrede. Estetska hirurgija podrazumeva različite procedure i zahvate kojima će ulepšati telo. Dakle, hirurgija je u službi estetike lepog, a obzirom da se u Beogradu čini se svakoga meseca  otvara nova ordinaciju koja se bavi ovom granom medicine, predstavljamo vam šta sve možete da očekujete u istim i koje su to usluge koje su najtraženije.


Istorijat estetske hirurgije

Iako je vezujemo za moderno doba, mogu nas iznenaditi podaci koji će nam otkriti da ova vrsta zahvata ima korene još u starom Egiptu. Drevne egipatske knjige o medicini svedoče o tome. Zapadni svet sa estetskom hirurgijom upoznao se zahvaljujuči Indiji u kojoj su se zahvati izvodili još u 6. veku p.n.e.

Estetska hirurgija danas

U današnje vreme ona obuhvata različite metode, tretmane i procedure na svim delovima tela. Cilj je promeniti, ulepšati deo tela u skladu sa željama i potrebama. To se postiže hirurškim zahvatima na grudima, nosu, liposukcijom, zatezanjem lica i vrata. Manje invazivnim, nehirurškim metodama vrše se promene na usnama, nosu i jagodicama. Najviše je ordinacija kojima je u fokusu estetska hirurgija u Beogradu. Ovo je logično jer je poznato da Beograđani imaju veću platežnu moć kojom mogu da finansiraju ove tretmane, ali i da nemaju predrasude po pitanju istih što je čest slučaj kada su u pitanju drugi manji gradovi. Ipak, obzirom na rastužu popularnost metoda koje ćemo navesti u nastavku, pretpostavka je da će ovakve ordinacije uskoro nicati na svakom koraku jer ujedno predstavljaju i veoma isplativ biznis.

Antiaging

Kako zadržati mladalački izgled ili sprečiti starenje prioritet je estetike modernog doba. Mnogi tretmani, proizvodi i metode estetske hirurgije upravo su nastali i razvili sa uporedo sa ubrzanim razvojem antiaging industrije. U službi podmlađivanja rade se botoks tretmani i tretmani hijaluronskim filerima koji pre svega ukanjaju bore na licu.

Mezoterapija

Mezoterapija je procedura prilikom koje se tankim iglama prodire u slojeve kože do kojih kreme i preparati ne mogu da dopru. Koktel sastojaka koji podmlađuju kožu dolaze tako do središnjeg dela kože – mezoderma. Sastojci koji se najčešće koriste su hijaluronska kiselina, vitamini i antioksidansi. Najtraženija usluga na ovom polju je mezoterapija lica.  Mezoterapijom se koža hrani, hidrira, usporava se njeno starenje, uklanjaju se bore i podočnjaci, poboljšava se ten, pa samim tim koža dobija kvalitet i vitalnost. Ova metoda uspešno deluje i na smanjenje fleka, ublažavanje ožiljaka, a može da se primenjuje i na kosu da bi podstakla njen rast. Mezoterapijom tretiraju se i leče celulit i strije, a mezoterapijski kokteli deluju i na smanjivanje i eliminaciju masnih naslaga. Pored klasične, postoji i mezoterapija bez igala koja koristi radiotalasnu metodu ili infuziju kiseonikom.

Prp tretman

Jedna je od najpopularnijih metoda podmlađivanja. U nazivu tretmana otkriva se metod koji koristi. U pitanju je tretman trombocitnom plazmom, platelet rich plazma što u doslovnom prevodu znači plazma bogata tombocitima. U tretmanu se koristi krv uzeta od osobe kod koje se tretman vrši. Krv je bogata trombocitima i matičnim ćelijama koji uspešno pomažu regeneraciji kože i njenom podmlađivanju. Ova metoda je popularna, jer na prirodan način podmlađuje vraćajući koži elastičnost, svežinu, regeneriše je. Postupak kojim se tretman radi isti je kao i kod mezoterapije, iglicama se ubrizgavaju kapi seruma dobijenog iz krvi.

Kada se i kod koga primenjuju ove dve metode?

Mezoterapija preporučuje se za zreliju kožu, jer aktivni sastojci koji se ubrizgavaju pojačavaju proizvodnju kolagena i elastina koji kožu najuspešnije podmlađuju. Tretman krvnom plazmom (prp tretman) može se primenjivati i kod mlađih osoba. Kombinacija ove dve metode daje dobre rezultate ne samo na koži lica, već i u tretmanima protiv opadanja kose. Važna napomena jeste da sve antiaging metode i tretmane treba da sprovode isključivo stručna lica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget