Sve što treba da znate o polaganju za vozačku dozvolu

Polaganje za vozacku dozvolu

Imate u planu da sami upravljate autom i budete samostalni? Postavljate pitanje sebi ,,Kako to mogu da uradim i koji su koraci do ostvarenja tog cilja?“


Danas se podrazumeva da imate položeno za auto, čak neki poslodavci prilikom traženja novih kandidata za posao, kao referencu dodatno stavaljaju i to da neko ima položeno za auto. Da biste dobili svoju vozačku dozvolu potrebno vam je negde oko par stotina evra. To na prvu loptu može delovati kao skupa investicija, ali budite sigurni da je to investicija koja se uvek isplati. Investiranje u sebeje uvek dobra i odlična stvar. Sa položenim B2 vi u svojim rukama imate ozbiljnu prednost u svakom segmentu bilo da je to privatno ili poslovno.

Cena polaganja vozačkog ispita

U cenu polanja za auto uključena je teorijska i praktična pripremna nastava. Razlika u ceni polaganja za vozačku dozvolu zavisi i od grada u kome se polaže, tako će vam auto škole u Beogradu naplatiti za 10 do 15% više nego auto škole u Kraljevu ili Čačku. Da biste došli do praktične pripreme, odnosno pravog sedanja za volan, potrebno je da prethodno položite teorijsku pripremu. To jedini uslov. U auto školi imate određeni fond časova koji morate da odslušate, a nakon toga polažete test o poznavanju pravila u saboraćaju. Ukupan broj teorijskih časova je četrdeset. Minimum da biste prošli dalje jeste 85%.

Dakle, potrebno je da imate 85% tačnih odgovara na teorijskom testu kako biste prešli na drugu fazu polaganja ispita koji predstavlja praktičan deo. Nekim kandidatima veći je problem teorijski deo dok je nekima praktični deo. Bilo kako bilo potrebno vam je malo motivacije i upornosti i svaka prepreka je savladana na taj način.

U auto ne sedate sami, sa vama je uvek vaš instruktor vožnje. Jako je bitno da se svojim instruktorom dobro povežete, jer je on vaša sigurnost i podrška. On je taj koji mora da vas opusti, prpremi i obuči da budete dobar vozač. Zato je komunikacija sa njim od velike važnosti.

Trajanje obuke za vozačku dozvolu

Vremenski rok obuke polganja za auto zmože biti ali i ne mora da bude ograničen. To zavisi od vas i vaše organizacije. Ako ste ažurni za samo dva meseca vi možete u svojim rukama držati svoju vozačku dozvolu. Prvih godinu dana imate probnu vozačku dozvolu a nakon toga pravu. Dok imate probnu vozačku dozvolu morate da vozite u pratnji osobe koja minimum pet godina ima položeno za auto. Na vašem autu mora da stoji oznaka da ima probnu vozačku dozvolu. U rasponu od 23h do 05h ne možete da vozite. To su neka od pravila koja moraju da se poštuju kako ne biste snosili zakonske posledice. Kada istekne godinu dana vozite samotalno i bez oznake da imate probnu vozačku.

Dobro je naglasiti da se svaki vozač sa dodatnim iskustvom sve više opusti za volanom i da vožnja automobila predstavlja rutinu. Na početku svaki vozač je stegnut u vožnji ali kasnije se stvari menjaju i mnogo lakše se funkcioniše. O bezbednosti u saobraćaju treba voditi računa i tu činjenicu ne treba gubiti iz vida. Jer od bezbedne i sigurne vožnje ne zavisi samo vaš život već i životi ostali učesnika u saobraćaju. Ove činjenice ne treba gubiti iz vida. Zato ako tek planirate da polažete za auto, ovo uzmite kao najvredniju i najbitniju stvar koju uvek treba da imate na umu dok vozite.

Pročitejte još zanimljivi i korisnih tekstova sa našeg bloga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget