Šta posetiti i kako pronaći najjeftinije avio karte za Pariz?

Poznat kao grad svetlosti i jedan od najposećenijih u Evropi je definitivno Pariz. Da li ga posećujete tokom jeseni ili proleća nije ni toliko važno. Ovaj grad je metropola za sve ljubitelje mode, arhitekture, dobrih vina i hrane. U nastavku teksta pročitajte koje su to nezaobilazne lokacije u Parizu koje morate posetiti i videti.

Vodič kroz Pariz-Šta prvo posetiti u Parizu?

Naravno da je to Ajfelov toranj. Izgrađen 1889. godine, ova građevina je visoka 330 metara. Arhitekta koji je napravio plan projekat za izgradnju ove nadaleko čuvene konstrukcije je Gustav Ajfel po kojem toranj i nosi naziv.

Tu je i čuveni Luvr. Spada u najposećenije muzeje na svetu. Malo je reći da će vam trebati i nekoliko dana da pogledate sva izložena umetnička dela jer se u njemu nalazi preko 35 hiljada umetnina najpoznatijih slikara iz različitih epoha – od Rembranta do Mikelanđela.

Katedrala Notre Dame je još jedna čuveno obeležje Pariza. Njena izgradnja započeta je davne 1163, a završena je u 14. veku. Impozantno izdanje u svakom smislu urađeno je u gotskom stilu.

Versajski dvorac je čuvena rezidencija gde su živeli francuski kraljevi. Ova monumentalna građevina poznata je i po tome što je okružena parkovima i fontanama. Versaj je mesto koje je poznato po političkim i istorijskim zbivanjima, a mnogi ga svrstavaju u jedan od najlepših zamak u Evropi.

Montmartre je poznato šetalište koje se nalazi u samom centru i prepoznatljivo je po mnogobrojnim prodavnicama, cvećarama, restoranima i pekarama.
Nadamo se da vam je ovaj mini vodič kroz Pariz pomogao u planiranju putovanja.

Gastronomsko carstvo

Vrlo dobro znamo da je Pariz i gastronomska metropola. Prema UNESCO-u obroci koji se pripremaju i rituali koji su vezani za spremanje hrane proglašeni su za nematerijalnu kulturnu baštinu. Čuveni francuski sirevi, vina iz Provanse i drugih delova države su samo mali deo ponude u restoranima. Preporuka je da uvek pitate lokalno stanovništvo za njihove omiljene restorane. Važno je da znate da Parižani veoma vode računa o ishrani i trude se da svakodnevno jedu tri obroka.
Zanimljivo je da je najstarijih restoran u Parizu otvoren još davne 1686. godine. Samim tim neizostavna stavka u vodiču kroz Paris su i gastronomske poslastice.

Pariz je poznat po bogatom noćnom životu

Ukoliko volite izlaske i avanturu pariska klupske scene je veoma bogata. Najpoznatiji klubovi su Zig Zag, La Machine i Showcase. Tu su i nadaleko poznati kabarei poput Moulin Rouge i Crazy Horse.

Pronađite najjeftinije avio karte za Pariz

Iako je Pariz velik grad koji je nemoguće obići ako dolazite na nekoliko dana, najbolji bi bilo da isplanirate unapred šta sve obići. Ukoliko brinete o budžetu, danas se mogu pronaći najjeftinije avio karte za Pariz u različitim prevoznim avio-kompanijama. Da biste pronašli najjeftinije avio karte predlog je da ne putujete kad je sezona praznika i naš savet je da kartu uvek rezervišete barem mesec dana ranije. Takođe, danas možete pronaći u niskobudžetnim kompanijama i najjeftinije avio karte. Najbitnije je da nađete prave informacije pre nego što rezervišete kartu za Pariz. Ovaj grad je magičan i verujemo da ćete se zaljubiti u njega čim zakoračite ulicama grada svetlosti. Napravite uspomene sa putovanja kojih ćete se rado sećati čitav život i srećan vam put.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget