Šta da radite ako vam iz tuš kabine curi voda napolje?

Voda iz kade i tuš kabine može cureti iz više razloga i na različitim mestima. Ono što vidimo kao posledicu ovog problema jeste nered u kupatilu, veća potrošnja voda, u zavisnosti od količine vode koja curi napolje i dalja oštećenja kade ili tuš kabine, pa i zidova.

Veću količinu vode u kupatilu, koja je van kade i tuš kabine, svakako ne bi trebalo da ignorišete, jer ona može oštetiti zidove u kupatilu i napraviti vlagu i buđ.

Veoma je važno i mesto odakle voda izbija, pa voda može izlaziti iz tuš kabine ili kade kada se preliva ili ispod tuš kabine i kade, kada su uzroci druge vrste.

Voda se preliva preko kade i izlazi iz tuš kabine

Ukoliko imate tuš kabinu koja je ugradna ili zidana, sa staklenim paravanom, a voda se preliva preko ivica kade po kupatilu, to znači samo jedno- zagušenje slivnika kade. U tom slučaju, jasno je da je došlo do zagušenja cevi u upatilu i tu postoji samo jedno rešenje- otpušavanje kade.

Otpušavanje kade i tuš kabine se radi ručnim ili mašinskim putem. Vodoinstalateri koji izlaze na teren, rade dijagnostiku zagušenja i procenjuju da li će se raditi ručno ili mašinsko odgušenje. Ručno odgušenje se radi sepcijalnim vodonstalaterskim sajlama, alatima u slučejevima kada je zagušenje površinsko i manjeg inteziteta. Mašinsko odgušenje se radi kada je zagušenje ozbiljno i većeg inteziteta i ono se uvek radi uz pomoć mašina za mašinsko odgušenje, kao što su mašine za rad pod pritiskom i voma vozila.

Mašinsko i ručno odgušenje trebalo bi da radi visoko obučeno i stručno lice, vodoinstalater sa iskustvom. Ponekad se u zgradama dešava da dođe do zagušenja cele vertikale, zbog čega je otpušavanje kade nedovoljno, već je potrebno otpušiti celu vertikalu.

Voda izlazi ispod tuš kabine ili kade

Postoji niz uzroka i za curenje vode ispod tuš kabine ali je dobra vest što baš za svaki uzrok postoji efikasno rešenje. Ukoliko je voda ispod kade, najverovatnije se ne radi o zagušenju,te otpušavanje tuš kabine neće biti potrebno.

Posledice curenja vode mogu biti opasne u smislu što je tada klizav pod i pločice u kupatilu, pa može doči do ozbiljnijih povreda, ali i do nereda.

Voda curi ispod tuš kabine zbog oslabljenog silikona

Ponekad se dešava da postoji i zagušenje i popuštanje silikona, pa tada teško možemo odamh otkriti pravi uzrok. za to je ipak potrebno precizna detekcija profesionalnih vodoinstalatera, koji će utvrditi tačno mesto curenja. Tačno mesto curenja obično otkriva i sam uzrok, što je neophodno zbog kvalitetne i efikasne sanacije problema. Kao što znate ugradne tuš kabine se lepe na pod kupatila uz pomoć lepka i silikona. Vremenom silikon popušta i voda pronalazi svoj put, što vidimo kao vodene fleke po kupatilu. Što je veće popuštanje silikona i lepka, to će biti više vode, nepodredno nakon kupanja. Kako biste izbegli ovaj problem, veoma je važno da koristite kvalitetan silikon i lepak. Takođe moguća je reparacaija tuš kabine, skidanjem starog silikona i lepka i postavljanjem novog.

Voda curi ispod tuš kabine zbog lošeg kvaliteta

Na tržištu postoje više modela i tipova tuš kabina. Neke od njih su veoma lošeg kvaliteta i to su tzv. kineske tuš kabine. Ovakve tuš kabine imaju mnogo nedostataka, kao što su loše dihtovanje, loši delovi, koji vreemnom dovode do propuštanja vode.

Voda curi ispod tuš kabine zbog lošeg sifona

Loš sifon dovodi do curenja vode ispod tuš kabine. Nekvalitetan sifon možemo naći kod tuš kabina lošeg kvaliteta ili kod dotrajalog sifona. Najbolje rešenje je zamena sifona, koju vam može uraditi doar vodoinstalater.

Voda curi ispod tuš kabine zbog zagušenja odvoda

Iako je primarni uzrok curenja vode ispod tuš kabine popuštanje same tuš kabine i njenih delova, u određenim slučajevima uzrok ipak može biti u zapušenom odvodu. Ukoliko imate zidanu tuš kabinu, a odvodi su vam zapušeni, voda se može prelivati po podu kupatila, jer ne može u velikoj količini da prođe kroz odvod. Odvod zbog zagušenja nije u stanju da u kratkom roku primi veliku količinu vode, kao prilikom tuširanja, pa deo vode odlazi ispod i razliva se po podu kušatila. Tuš kabine koje imaju mali zidić, takođe mogu imati ovaj problem.

Ovde je takođe jedino rešenje otpušavanje tuš kabine. Potrebno je pozvati stručne i iskusne vodoinstalatere, koji će pogledati tuš kabinu i utvrditi sva mesta iz kojih se preliva voda, kako bi se problem locirao na pravi način.

Važno je da znate da su određena zagušenja, hitne intervencije, tako da postoje ovlašćeni vodoinstalaterski servisi koji vam mou pomoi u veoma kratkom roku i oni se baziraju na rešavanje hitnih situacija. Možete ih pozvati svakog dana od 00-24h, poseno službu za hitne intervencije, koja se bavi samo ovakvim slučajevima.

Uvek izaberite servis sa iskustvom, koji može da vam pruži sve vodoinstalaterske usluge i imaju ozbiljan pristup, poštuju vaše vreme i novac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget