Šta bi trebalo da sadrže obroci u vrtićima?

Hrana koja se priprema za decu mora da bude visokog kvaliteta, u svakom pogledu. Dakle, mora da bude spremljena na najbolji mogući način, mora da bude zdrava, kvalitetna, mora da bude raznovrsna, mora da bude nutritivno bogata i naravno da bude ukusna. Takođe dobro bi bilo da hrana za decu bude malo specifičnije dekorisana, jer i na taj način treba privući njihovu pažnju i zainteresovati ih za hranu. Ketering za vrtiće treba da ispunjava sve ove uslove, a konkretno bi, prema našem mišljenju, trebalo da sadrži sledeće stvari:

Čorbice i supice

Nekoliko puta u nedelji na meniju hrane za decu mora da se nađe čorbica ili supica. Bez toga se ne sme ni razmišljati o keteringu za vrtiće. Dakle, zaista mora postojati nešto čorbasto, ali pre svega se misli na čorbicu ili supicu. Obično se predlaže da to bude pileća supa, ali na najbolji mogući način spremljena. Pileća supica prija svima, a posebno deci. Pileća supa okrepljuje, zdrava je i sasvim nutritivno bogata, taman onoliko koliko deci i treba. Čorbice mogu da budu i goveđe, mogu da budu to i paradajz čorbe. Ne bi samo trebalo da to budu neke previše masne ili začinjene čorbice ili supice. To sve treba da bude maksimalno zdravo pripremljeno. Dakle, ketering za vrtiće pre svega treba da uključuje supe i čorbe.

Meso, ali prvenstveno belo meso

Meso je takođe veoma važno kada je u pitanju ketering za vrtiće. Dakle, deca moraju da jedu mesu iz različitih razloga. Dakle, kada je reč o keteringu za vrtiće trebalo bi da to bude meso u najčistijem obliku, pre svega pileće i ćureće, ali naravno da je nekada dozvoljeno da to budu i ćuftice, da to bude i mleveno meso, neke šnicle i slično. Ipak, najbolje bi bilo da to bude neko grilovano meso, belo meso, dakle neka zdravija varijanta. Međutim, s obzirom da to nije uvek interesantno deci, onda treba praviti različite kombinacije.

Salate – od povrća, ali i voćne

Naravno, uz glavni obrok bi uvek trebalo da ide i salata od povrća koje je trenutno aktuelno. Međutim, ketering za vrtiće bi trebalo da ima i voćne salate i to u što većoj meri. Generalno ne vole baš sva deca da jedu voće i onda im ga treba predstaviti na pravi način. Profesionalne službe koje se bave keteringom za vrtiće to znaju i zato onda znaju i da pripreme na pravi način voćne salate, odnosno na onaj način koji će se sigurno dopasti deci.

Može i desert

Svi generalno volimo to nešto slatko posle ručka. I deca to vole i te kako. Kada znaju da ih nešto lepo slatko čeka posle ručka sigurno će bolje jesi, više će im prijati trenutna hrana. Dakle, ketering za vrtiće bi trebalo da sadrži i nešto slatko poput nekih pitica, mafina, palačinki i slično. I naravno da ne bi trebalo da postoji desert posle svakog obroka ili svakog dana, ali jednom ili dva puta nedeljno je poželjno, da bi se deca jednostavno osećala lepše. Umesto tog deserta kaloričnog, uvek može dobro da dođe voćna salata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget