Saveti za buduće mame i tate: Kako izabrati kvalitetna kolica za bebe?

kolica za bebe

Biti roditelj predstavlja jedno najlepše i jedinstveno iskustvo i normalno je da svako želi samo najbolje novom članu porodice. Zbog mnoštvo informacija do kojih možete da dođete preko interneta, mnogi roditelji kada saznaju da će dobiti bebu počinju previše da razmišljaju o pripremi i adaptaciji sobe za svog mališana. Za tako nešto potrebno je da odvojite veliku količinu novca, da bi u potpunosti pripremili i adaptirali sobu za bebu.

Verujte, bebi je u prvih nekoliko meseci dovoljan jedan mali kutak i puno ljubavi i roditeljske pažnje. Tako da ono na šta bi trebalo da se fokusirate i bude vam prioritet jeste kupovina kreveca za bebe, kvalitetnog dušeka, sedišta za bebe i kvalitetnih kolica za bebe. U daljem tekstu pročitajte na šta sve treba da obratite pažnju prilikom kupovine kolica za bebe.

Prvo: kvalitet iznad svega

Kada se odlučite za kupovinu kolica za bebe 3 u 1, obavezno odvojte dovoljno vremena za razgledanje i donošenje odluke. Na tržištu postoje različiti proizvođači kolica za bebe koji nude različite modele. Prilikom odabira kolica za bebe, najvažnije da se rukovodite vašim načinom i  stilom života, to vam može biti dovoljan pokazatelj kakva kolica za bebe bi trebalo da kupite. Ali u svakom momentu ne zaboravite na kvalitet, praktičnost i funkcionalnost. Kada je u pitanju kvalitet posebnu pažnju obratite na pristupačnost sigurnosne kočnice na kolicima ili ručne kočnice. 

Svaki model bi trebao da ima ugrađene sigurnosne kočnice, koje možete koristiti na svakoj nizbrdici ili uzbrdici. Postoje modeli koji pored kočnica koje se pristiskaju nogom imaju ugrađene ručne kočnice, što predstavljaju dodatnu zaštitu u pogledu bezbednosti vašeg deteta. Takođe, prilikom izbora kolica za bebe obratite pažnju i na pojaseve. Svaka kolica bi trebalo da imaju pojas sa 5 tačaka, time ste sigurni da je vaš mališan maksimalno zaštićen i na svom mestu. 

Drugo: Gledajte da kolica za bebe budu funkcionalna i praktična

Ovde se postavlja niz pitanja od onih koliko često planirate da izlazite napolje sa bebom, da li se kolica lako ili teže sklapaju, da li izabrati teža ili lakša kolica, da li kolica da imaju spojene ili razdvojene drške….sve su to nedoumice koje muče mnoge roditelje.

Ukoliko pripadate tipu ljudi koji se više kreće i voli da provodi vreme napolju, onda morate da gledate i prilagodite kolica vašem tepmu života. Obično su takva kolica teža i gabaritna jer imaju veće točkove, posebne tende za zaštitu od sunca ili kiše, dodatni prostor ispod kolica za odlaganje stvari, ali njihova prednost se ogleda u tome da kolica možete da vozite svuda, ne gledajući po kom terenu se krećete, a opet pružićete veliko zadovoljstvo i uživanciju bebi koja se bude vozila u njima. 

Samo obratite pažnju da pre kupovine izmerite gepek od automobila i izaberete model koji će odgovarati tim dimenzijama. Takođe, gledajte mehanizam za sklapanje i rasklapanje kolica, nije sve jedno da li kolica za bebe možete da sklopite sa jednom ili dve ruke. 

Ono na šta bi mogli da obratite pažnju jeste da kupite kolica na kojima se sedište rotira. Na taj način ćete moći da prilagodite sedište kako svojim potrebama, tako i potrebama vašeg mališana. 

Na tržištu postoje različiti modeli kolica od blizanačkih, do onih sa tri točka, do 3 u 1 kolica, za koji god model da se opredelite nećete pogrešiti. Bitno je da izaberete kolica koja će biti prilagođena vama i vašem detetu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget