Pravilno korišćenje šetalice za bebe

Nema roditelja koji nije rekao da mu vreme provedeo sa decom leti i da ne mogu da shvate da su deca već porasla i kada se to dogodilo. Od momenta rodjenja bebe do momenta kada primetite da usvaja određena ponašanja, da je psiho -fizički napredovala delovaće vam da je proslo par dana, a ne nekoliko meseci. Jako brzo će beba doći do stadijuma da želi samostalno da se kreće. Hodanje je važan događaj u životu bebe i roditelja jer označava nezavisnost.

Da biste pomogli svojoj bebi na ovom putu otkrića i slobode kao pomoć možete koristiti šetalicu za bebe. Iako ne postoji fiksna odgovarajuća starost bebe da koristi šetalicu, treba uzeti u obzir snagu, razvoj i veličinu bebe pre donošenja odluke. Dupci su obično dizajnirani za bebe uzrasta od 4 do 16 meseci. Osim toga, beba treba da bude u stanju da drži glavu prilično stabilno i da joj stopala dodiruju pod kada se stavi u šetalicu da bi mogla da je koristi.

Privlačne i inspirativne šetalice za bebe

Većina šetalica za bebe opremljena je jednostavnim igračkama kako bi bebina pažnja bila zaokupirana. Šetalica za bebe je dizajnirana da stimuliše mentalni rast i da takođe pruži vizuelnu stimulaciju. Šetalica vam omogućava da možete raditi svakodnevne poslove ali uz nadzor bebe koja će se igrati u šetalici sa igračkama koje su pričvršćene I ne mogu pasti sa tacne.

Bebina pokretljivost

Deca uzrasta od 8 do 12 meseci žele da istražuju svoju okolinu. Šetalica im može pružiti potrebnu mobilnost i pomoći im da manevrišu bez ikakve pomoći.

Ograničite korišćenje šetalice za bebe

Bebe koje koriste šetaicu mogu zapravo propuzati i prohodati kasnije od drugih koji to ne čine ukoliko ostavite bebu u dubku dug vremnski period. Nemojte da vam šetalica bude zamena za vaš rad sa bebom, pre svega kroz propisane vezbe i gimnastiku. Vaša beba treba da prati rutinu prevrtanja, sedenja, puzanja i hodanja za koju je važno da ostane na podu. Ova vežba pomaže u jačanju svih mišića potrebnih za stajanje ili hodanje. Predmeti koji su van domašaja bebe koja puzi mogu biti na dohvat ruke bebe u hodalici i to može biti uzrok povrede. Stoga još jednom napominjemo potrebu da držite bebu pod nadzorok dok je u šetalici kao i da ograničite upotrebu iste na dnevnom nivou.

Da li šetalica za bebe pomaže u ravnoteži?

Prirodni proces prevrtanja, puzanja, stajanja,  a zatim hodanja uči bebu kako da balansira. Kada dozvolite bebi da koristi šetalicu bebin položaj dovodi do toga da se naginje napred od kuka. Dete ne mora da se balansira u šetaliciu. Bez obzira da li se beba naginje u stranu ili napred, šetalica će je sprečiti da padne i samim tim će beba morati ponovo da nauči da balansira.

Dodatne mere predostrožnosti prilikom korišćenja šetalice

Pre svega vam savetujemo da proverite da se šetalica za bebe koristi samo na ravnoj površini. Držite bebu i šetalicu dalje od stepeništa i bilo kakvog izvora vode. Obavezno je da vi ili odgovorna odrasla osoba budete u blizini dok je beba u šetalici . Dalje, uklonite oštre predmete iz okoline. Takođe, teške ili lomljive predmete treba premestiti u drugu prostoriju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget