Povećanje i smanjenje grudi hirurškim putem

Mnoge devojke i žene, nezadovoljne izgledom ili veličinom svojih prirodnih grudi, pohitaju da potraže rešenje problema u estetskog hirurgiji.

Povecanje grudi jedan je od najčešćih operacija u ovoj oblasti, ali nije retkost ni smanjenje grudi za šta se odlučuju dame koje imaju problem sa velikim i teškim grudima, jer one i te kako znaju da budu problematične. Tada se traži najbolji plasticni hirurg u Beogradu ili drugom gradu kako bi se došlo do brzog rešenja.

Ono što je bitno jeste da tačno znate šta želite da postignete i koji su razlozi za promenu izgleda vaših grudi, a najbolji plasticni hirurg u Beogradu će vam pojasniti sve o operaciji, kao i o tome kako teče oporavak posle operacije dojke. U današnje vreme postoji mnogo operativnih tehnika putem kojih može da se uradi povecanje grudi, kao i smanjenje grudi. Žene koje žele da uvećaju svoje grudi imaju mogućnost odabira preko 400 različitih vrsta oblika i veličina silikonskih implantata, a u dogovoru sa plastičnim hirurgom dolazi se do najboljeg rešenja za vas.

S druge strane žene kojima prevelike grudi izazivaju bolove u vratu i leđima, kao i druge psihofizičke smetnje, rado se odlučuju za smanjenje grudi, a često se uz ovu operaciju radi i podizanje grudi. Najbolji plasticni hirurg u Beogradu svakoj potencijalnoj pacijentkinji prilazi na jedinstven način i u dogovoru sa njom bira najbolju opciju za promenu izgleda njenih dojki, a zatim objašnjava i kakav je oporavak posle operacije dojke.

Kako se radi povecanje grudisilikoni u grudima: cena, oporavak posle operacije dojke i sve što ste hteli da znate o ovom postupku

Popularno nazvani silikoni ili silikonski implantati su sredstvo u medicini koje se koristi u svrhu promene izgleda različitih delova tela. Stavljanjem silikona u dojke menja se njihov oblik, volumen, postiže jedrost i na taj način povecanje grudi. Najčešće se na povecanje grudi odlučuju žene kojima manje grudi izazivaju manjak samopouzdanja, pa to utiče i na smanjenje seksualnih aktivnosti, kao i na kvalitet života uopšte. Takođe, na povecanje grudi uz pomoć silikona odlučuju se i žene sa urođenom asimetrijom grudi, ali i one koje su se radi lečenja karcinoma dojke podvrgle mastektomiji, odnosno žene kojima je odstranjena dojka.

Iako je ranije bilo reči o štetnosti silikona, kada je jedno vreme bilo i zabranjeno upotrebljavati ga u medicinske svrhe, silikoni su unapređeni, modifikovani i danas predstavljaju vrlo popularni metod uz pomoć kojeg se najčešće radi povecanje grudi. Ukoliko su vaš izbor silikoni u grudima, cena na tržištu je sada dosta niža u odnosu na ranije godine, a kreće se već od 1500 € – u zavisnosti od hirurga i drugih faktora. Veoma je bitno ostvariti korektan i poverljiv odnos sa pacijentom, a najbolji plasticni hirurg u Beogradu svakako da će se maksimalno potruditi da svog pacijenta uveri u sigurnost i pouzdanost operativne tehnike, a nakon toga da adekvatne savete i uputstva za najbrži oporavak posle operacije dojke.

Kada su u pitanju silikoni u grudima, cena u bolnici “Colić” za povecanje grudi kao i zamenu silikonskih implantata je 3000€. Operacija se izvodi u opštoj anesteziji i traje oko sat i po vremena, a oporavak nakon operacije dojke obično traje 3-4 dana, kada možete početi sa tuširanjem i redovnim životnim aktivnostima. Konci se uklanjaju nakon 14 dana, posle operacije preporučuje se nošenje grudnjaka, a sportske i seksualne aktivnosti nisu preporučljive do mesec dana nakon što ste uradili povecanje grudi silikonima.

Podizanje i smanjenje grudi – tok i oporavak posle operacije dojke

Postoje i žene koje se bore sa različitim mentalnim i fizičkim problemima koje prouzrokuju velike, teške i opuštene grudi. Ukoliko ste i vimeđu njima, najbolje rešenje možete pronaći u estetskoj hirurgiji uz pomoć koje možete uraditi smanjenje grudi, a ujedno i njihovo zatezanje i podizanje. Postoje različite operativne tehnike kojima se vaša želja za novim izgledom grudi sprovodi u delo, a od toga zavisi koliko će trajati oporavak posle operacije dojke, kao i kakav će vam ožiljak ostati.

Operacija se sprovodi u opštoj anesteziji, radi se otprilike 2,5 – 3,5 sata, a oporavak posle operacije dojke traje oko nedelju dana, kada uglavnom možete da se vratite uobičajenim životnim aktivnostima, s tim da se ne preporučuje preterano naprezanje, dizanje teških predmeta niti savijanje. Nakon dve nedelje od operacije se skidaju konci, a preporučeno je nošenje grudnjaka, kao i tretiranje ožiljka narednih godinu dana.

Bolnica „Colić“ pouzdan je i siguran izbor za sve žene koje žele da se podvrgnu operativnom zahvatu za podizanje i smanjenje grudi, te nije rezervisana samo za one koji žele da im se ugrade silikoni u grudima. Cena za smanjenje grudi je od 4500 – 5000€; za vađenje implantata potrebno je izdvojiti 1000 €, dok podizanje grudi košta od 4000 – 4500 €.

Stručan tim bolnice “Colić” obezbediće vam najkvalitetnije usluge plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, a takođe otkloniti sve sumnje i nedoumice koje imate ukoliko razmišljate o operaciji grudi. Za sve pacijente obezbeđen je udoban smeštaj i prijatan boravak u bolnici, a stručno i ljubazno osoblje učiniće sve da vaš oporavak posle operacije dojke prođe bez muka i komplikacija. Kontakt bolnice i druge bitne informacije pronaći ćete na sajtu www.dr-colic.com

Autor teksta: Biljana Radojčić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget