Sticky

Originalnost i modernost u prevoznim sredstvima na električni pogon

Poslednjih godina, neobična prevozna sredstva dobijaju na značaju sticajući sve veću popularnost među građanima. Pojavio se interesantni, moderni način prigradskog i gradskog prevoza za decu i odrasle umesto automobila koji odgovaraju načinu života većine ljudi. Električni trotineti, električni bicikli, električni skateboard i druga osavremenjena i glamurozna sredstva dizajnirana su tako da se mogu sasvim udobno koristiti čak i prilikom velike gradske gužve, uveliko olakšavajući život.  

Električni trotineti i električni bicikli 

Inovacije u okviru biciklističkih sredstava dosegle su maximum u originalnosti. Pre svega, među kupcima ovakvih prevoznih sredstava jesu penzioneri i mlađa populacija. Električni trotineti, električni bicikli i druga prevozna sredstva pogodna su i za brdske predele ali i autoputeve, zavisno od snage motora. 

Modernizovana saobraćajna sredstva mogu se koristiti svakodnevno jer imaju mogućnost prevoza do velikih udaljenosti i mogu dosegnuti iznenađujuće brzine. Električni trotineti, električni bicikli i druge inovacije nalikuju na standardna prevozna sredstva, s tim što poseduju mnoge pogodnije osobine, kao što su zaštite od vode, displej sa specifičnostima i mogućnost brzog kretanja. 

Električni trotineti, električni bicikli i druga modernizovana prevozna sredstva brzo su stekla popularnost. Modeli na tržištu su raznoliki a pažnju privlače usled svoje laganosti, baterija dobrih kapaciteta, ekoloških osobina i olakšacima u saobraćaju. Uz to, električni trotineti i bicikli mogu biti sklopivi, pa su zbog toga pogodni i za one koji koji na putu do posla kombinuju automobil i ovakav vid prevoa.

Osobine inovativnih sredstava za prevoz 

Električni trotineti ističu se sa izvanrednom brzinom od 25 kilometara po času. Zahvaljujući punjenju baterije trotineta nekoliko sati sasvim je dovoljno da uz pomoć njega pređete oko dvadesetak kilometara. Težina koju ovo sredstvo može istrpeti je najčešće 100 kilograma. Gojaznijim ljudima omogućava savršenu kombinaciju fizičke aktivnosti i spretnog prevoženja do željene udaljenosti. 

Zahvaljujući specifičnom dizajnu ovo prevozno sredstvo ima ekološku crtu. Dizajn je izuzetno praktičan. Na displeju prikazane su sve potrebne informacije, a postoji i prednje svetlo koje omogućava noćnu vožnju. Sa mogućnosti da se električni trotinet sklopi dobija se ekonomičnost prostora. Modeli su najčešće opremljeni i sa mehaničkom sigurnosnom kočnicom i prilagođeni su različitim visinama ljudi. No, za razliku od električnih trotineta, korišćenje električnih bicikli je izraženo po fizički zdravijoj aktivnosti. 

U toku vožnje, iako električni bicikli poseduju olakšice i pogodnosti, ipak je potrebno delimično pedalirati. Prilagođeni su za sve uzraste, a posebno za stariju populaciju. Ovo čudo tehnologije može vas prevoziti čak i na lošim putevima. Napredne bicikle imaju izuzetno kvalitetne motore i baterije koje omogućavaju kretanje brzinom čak i do 50 kilometara po satu. Pouzdanost za različite terene osnovno je što inovativna prevozna sredstva krasi. 

Specifičnost baterije za električna vozila

Prilikom odabira električnih vozila poput trotineta ili bicikla uvek treba obratiti pažnju na specifičnosti baterije. Baterije litijum-jonskog ili pak litijum-polimernog tipa su pogodne zbog svoje ekonomičnosti ali i snage. 

Elektični pogon za lenje ili pak ne 

Korišćenje prevoznih sredstava na električni pogon dovodi se u pitanje kod osoba sportskog angažovanja, međutim, iako pojedinci smatraju da je korišćenje električnog bicikla ili električnog trotineta aktivnost za lenje osobe to baš u praksi i nije tako. 

Mogućnosti koje ova sredstva imaju ipak su veće nego klasična prevozna sredstva usled kojih se primenjuje veliki telesni napor. Doći do cilja ne mora se samo uz efikasni lični trud već i uz jednu prijatnu i zanimljivu aktivnost.

Očekuje se da se u toku godine zakonski reguliše korišćenje električnih trotineta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget