Očigledni znaci da vam je veza u problemu

Koliko ste puta čuli da je nepoverenje uzorok raskida veze? Nebrojeno puta. Kada izgubite sigurnost čini se da sve lađe potonu. Ukoliko niste primetili znake da vam je u vezi poljuljano tlo navodimo vam signale kada je vreme za reagovanje: ostati u vezi ili nastaviti dalje.

Prevara

Varanje partnera je očigledan znak da imate problema. To je jasan indikator da ne verujete dragoj osobi, mada može biti i znak nedostatka samopouzdanja, bilo da vi varate ili ste prevareni. Ljudi varaju i kada veza postane ozbiljna jer ne veruju sebi da su dorasli zadatku. Dosta parova je kao glavnog krivca za probleme u vezi navelo nepoverenje. Iza te izjave se krije dosta skrivenih činilaca koji su doveli do tog stadijuma. Nizak nivo samopouzdanja je bitan faktor da se među partnerima usadi nepoverenje.

Špijuniranje partnera

Ukoliko ste stavili lozinku na svoj telefon, ne brinite, nije to znak da nesto nije u redu. Znak je ukoliko se grcevito držite do toga da partner ne sazna lozinku. Svakako je bitno da imate svoju privatnost, ali nije neophodno da svoj telefon štitite kao Alkatraz. Ukoliko je teško dati lozinku partneru ili ukoliko partner insistira da mu otkrijete lozinku, očito se pojavilo nepoverenje u vezi… ne veruejte svom partneru ili ne verujete sami sebi. Poverenje u partnera bi značilo da nema potrebe da se proverava njegov/njen telefon. Druga strana medalje je da i dalje ne verujete partneru da ne samo da bi čitali poruke sa njegovog telefona nego bi prisluškivači i softveri za mobilni telefon bili prva stvar koja bi vam pala na pamet. Softver za praćenje i nadzor mobilnih telefona je program visoke tehnologije. Pomoću njega se mogu pratiti sve aktivnosti i dešavanja u partnerovom telefonu, lako se instalira i nemoguće ga je otkriti jer se nakon instalacije gubi iz menija telefona. Ovo je efektni prisluškivač 21. veka, ali ukoliko vam je uopšte palo na pamet da ga nabavite jasno je da u vašoj vezi postoji problem. Znamo da je jednostavno nabaviti špijunsku opremu, dovoljno je da posetite sajt prodavnice i naručite, ali dobro razmislite da li je to potrebno i šta time dobijate. Uz to, prisluškivanje nije dozvoljeno našim zakonom, pa možete biti u dvostrukom problemu.

Vršite pritisak na partnera

Lepo je sa svojim partnerom otići u restoran, na kafu, kod prijatelja, kod rodbine…Problem nastaje kada se granica koliko je mnogo izgubi i kada insistirate da svaki trenutak provodite zajedno. Partnera pocinje da guši situacija, a druga strana je previše nepoverljiva da bi popustila. Ako na sve navedeno dodamo da se naglas komentariše njegovo društvo i ko vam smeta epilog je više nego jasan. Vratite se par koraka unazad, oslušnite sebe, nemojte unapred zamišljati da ste prevareni ili izigrani. Ukoliko vam nije dato povoda imate pravo da se malo opustite i uživate u vezi.

Prebrz ulazak u novu vezu

Često prebrz ulazak u vezu dovodi do nepoverenja i nesuglasica jer se nije raskrstilo sa prethodnom vezom. Time se nov partner stavlja u nezavidan položaj jer se bori sa “duhom iz prošlosti”. Gotovo da se novom partneru i ne da šansa jer im nije omogućeno da se dovoljno približe. Savet je uvek prvo rešiti ključne probleme koji su vas pratili u prethodnoj vezi. Najbolje je ući u novu vezu bez tereta i krivice da nismo emotivno dostupni i da smo sami krivi za nepoverenje koje se pojavi. Drugim rečima, saveti psihoterapeuta uvek naginju ka tome da je potrebno preboleti prošlost kako bi se obradovali budućnosti i bili spremni da nekog novog pustite u vaš život.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget