Ljuljaške za bebe i njihova korisnost

Kako bi roditeljimi mogli da se kratko odmore znajući da su njihove bebe smeštene na bezbednom mestu dok mama i/ili tata za to vreme mogu da završe preostale poslove u kući, koriste se ljuljaske za bebe. Ljuljaške ili ležaljke su udobna i mekana mesta za bebu odakle ona ima pregled i može da prati šta se oko nje dešava.

Ležaljke za bebe su praktične i za mame i za bebe i neophodne su za najranije bebino doba. One se koriste od samog rođenja bebe pa sve dok se ona ne nauči saostalno da sedi i ne počne da hoda.

Ljuljaške uz kolica za bebe najbolje sredstvo za uspavljivanje

Ljuljaške su mesta gde beba istovremeno može da se igra i zabavlja i jedan praktičan element u kući koji služi da se beba u njemu umiri dok plače, kao i kada spava. Idealne su za prilike kada niste u situaciji da dete možete umiriti šetnjom kolicima za bebe. Obično imaju prečku na kojoj su postavljene igračke koje  bebi okupiraju pažnju. Roditelji bi trebalo da vode računa da prečka za igračke nije predviđena da bude držač i ne služi za prenošenje ljuljaške.

Postoje modeli koji imaju neku muzičku melodiju u kojoj beba može da uživa dok je sluša. Takođe, ljuljaške poseduju vibraciju za ljuljanje koja može da umiri bebu i da je nežno uspava. Postoje inovativni modeli ljuljaški koje simuliraju ljuljuškanje u majčinom naručju. Pravac ljuljanja može da ide u pravcu levo –desno ili u pravcu od glave do nogica bebe.

Često roditelji kada se odluče za ljuljašku sa dodatkom muzike sami biraju onu melodiju koja će njima prijati zato što će je i sami slušati. Postoje melodije koje imitiraju zvuke iz prirode koji su veoma prijatne za bebino uho, kao i za roditelje.

Ljuljaške za bebu sa mehanizmima za vibracije i ljuljanje, kao i one sa muzikom, koriste baterije ili ima i opcija sa kablom za struju.

Zbog svega navedenog, ljuljaške, kolica za bebe i ležaljke su odlična pomoć za uspavljivanje bebe.

Bezbednost ljuljaški za bebe

Bezbednost ljuljaški za bebe se, između ostalog, ogleda u tome što one poseduju kaiševe za vezivanje kojima se bebe uvek vezuju kako ne bi skliznule iz ležaljke. Zahvaljujući sistemu kaiševa beba je u njimaa sigurna. Oni se vezuju bebi na tri mesta –  preko ramena, oko struka i oko nogica.

Ljuljaške za bebe se vrlo klako koriste i pogodne su za bebu. One su stabilne i njihova baza je uvek šira o samog sedišta kako se ne bi klackala u stranu.

Prilikom izbora ljuljaške potrebno je obratiti pažnju na oznaku za kilažu. Ukoliko je beba teža i veća od naznačene kilaže na oznaci, ona može da prevrne ljuljašku.

Ljuljaške za bebe se jednostavno sklapaju i ne zaauzimaju puno mesta prilikom odlaganja. Male su mase i lako se nose što ih čini praktičnim i prilikom putovanja.

Sedište sa mekanom podlogom i podrškom za glavu

Za bebinu lagodnost je bitno sedište u koje se beba direktno postavlja. Ono je napravljeno da bude od mekane podloge i da ima podršku za glavicu. Za roditelje je pored udobnosti ovog sedišta bitan i materijal kojim je obložena ležaljka. On bi trebalo da se lako održva i lako pere ukoliko nastanu mrlje. Naslon na ljuljašci ima opciju da se podešava u više položaja u koje može da se postavi beba dok boravi u ljuljašci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget