Lampe kao dodatna pomoć pri osvetljavanju prostora

Da dovoljno svetlosti pozitivno utiče na ljudski organizam, primećuje se već sa prvim sunčevim zracima, koji sa dolaskom proleća najavljuju duže obdanice. Prilikom dužih i vedrih dana, svaka osoba se bolje oseća i ima više energije za obavljanje svakodnevnih obaveza, kako na poslu, tako i kod kuće. Dovoljno svetlosti će vas podstaći da se više krećete i budete poletniji, ali i bolje raspoloženi. 

Tako je i sa boravkom u stambenim i poslovnim objektima. Ukoliko ne živite ili ne radite u staklenoj kući ili pod vedrim nebom, dodatna osvetljenost je od velike važnosti. Adekvatno osvetljenje u kući i dobar raspored svetiljki utiče na izgled enterijera u kome boravite, pa uz pomoć lampi možete potpuno promeniti ambijent i učiniti ga romantičnijim ili pak vizuelno povećati prostor u kome živite. U daljem tekstu, ukazaćemo na vrste osvetljenja koje su našle primenu u svakom enterijeru, pa možete upotpuniti izgled svojih prostorija uz pomoć zidnih, podnih ili stonih lampi. 

Stone lampe kao obavezni detalj pri uređenju

Stone lampe su pronašle svoju ulogu u adaptaciji prostora, pa su postale nezaobilazni deo svakog enterijera. O tome svedoči i njihova raznovrsnost, pa se u svim specijalizovanim prodavnicama mogu pronaći stone lampe različitih oblika i veličina. 

Ovaj tip lampi sastoji se od postolja i abažura, koji mogu biti izrađeni od različitih materijala, pa se stone lampe bez problema uklapaju u svaki prostor. Da su stone lampe višenamenske, govori u prilog činjenica da se one mogu koristiti za osvetljenje bilo koje prostorije, kako u kući, stanu, tako i u kancelariji. 

Stone lampe za potrebe kvalitetnijeg obavljanja poslova koji zahtevaju više preciznosti i koncentraciju, koriste se za osvetljavanje radnih stolova. Na taj način, lampe će olakšati crtanje skica ili projektovanje, kao i pisanje i čitanje i čuvati vaše oči od naprezanja. 

Stone lampe mogu biti i lepa dekoracija za vašu spavaću sobu, a takođe i idealan poklon, ukoliko želite da obradujete svoju dragu osobu. 

Podne lampe – moderna i ekstravagantna alternativa osvetljenja

Podne lampe su, kao i stone lampe, idealne za uređenje životnog prostora. Razlika između njih je ta što podne lampe imaju postolje koje je dugačko i koje može stamostalno stajati u bilo kom delu prostorije. Ovakve lampe su idealne za dnevni boravak ili dečiju sobu. Na tržištu se mogu pronaći različiti modeli sobnih lampi koje će ulepšati i upotpuniti vaš dom. Podne lampe su idealne za one ćoškove u prostorijama koji nisu previše osvetljeni. Na taj način možete nadoknaditi nedostatak prirodnog osvetljenja. 

Zidne lampe – osvetljenje iz drugog ugla

Ponekad je svetlost koju „baca“ luster previše jaka i ne pogoduje vašim očima. Naročito, ukoliko želite da se relaksirate slušajući omiljenu muziku i uživajući u miru svog doma. Tada su zidne lampe idealni partner za postizanje atmosfere koju želite. 

Ukoliko imate malo dete, zidne lampe različitih dezena i oblika će pružiti vašem mezimcu potrebnu sigurnost prilikom uspavljivanja. Osim toga, zidne lampe su korisne i ukoliko vam je potrebno dodatno svetlo za šminkanje, pa su idealna pomoćna osvetljenja za kupatila pored ogledala. 

Svaka vrsta lampe ima svoju namenu i funkciju. Zato obezbedite sebi dodatno osvetljenje i uživajte u svim svojim aktivnostima. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget