Kupatila – oaza mira i zona komfora u kojoj se svakodnevno uživa

Uređenje domaćinstva, bilo da je u pitanju kuća sa dvorištem ili stambena zgrada, zahteva dosta posvećenosti, razmišljanja, donošenja odluka uz konsultaciju profesionalnih i iskusnih osoba. Kupatila su prostorije bez kojih je životni ambijent apsolutno nezamisliv, zbog čega je bitno da uvek budu skladno uređena. 

Da bi kupatila bila efektno stilizovana uz maksimalan stepen korisnosti svakog raspoloživog kvadrata, važno je biti u toku sa modernim trendovima, aktuelnim idejama i pratiti preporuke stručnjaka. Sa aspekta opremanja, nabavljaju se sanitarije, instalacije i uređaji, kupatilski nameštaj, galanterija i dekoracija. 

Izbor sanitarija za utisak kvaliteta i stila

Činjenica je da su kupatila prostorije koje moraju biti vrlo praktično uređene, posebno kada se radi o izuzetno malim ambijentima od svega nekoliko kvadrata. Izbor sanitarija ključni je za stepen opremljenosti prostorije u kojoj se održava lična higijena i uživa u relaksaciji, komforu i miru. Sanitarije koje se kupuju za kupatilo jesu wc šolja, lavabo, kada ili tuš kabina. 

Kada se bira wc šolja ona može biti samostojeća, odnosno monoblok sa odvojenim ili spojenim vodokotlićem, konzolna – „viseća“ i pričvršćena za zid uz klasični ili ugradni vodokotlić. Lavabo se najčešće kupuje sa kompletom kupatilskog nameštaja u vidu ormarića ispod sanitarije i ogledala sa policama i led rasvetom iznad prostora za pranje ruku i umivanje. Izbor kade ili tuš kabine određuje raspoloživa kvadratura, a obe varijante mogu biti sa ili bez paravana, hidromasažne i u brojnim oblicima.

Kupatilski nameštaj kao element koji oplemenjuje enterijer

Pored toga što su sanitarije važan deo svakog kupatila, nameštaj kojim se dodatno oprema ovaj prostor i čini korisnijim, takođe je značajan za svakodnevni boravak. Konkretno, u kupatilo se postavlja nameštaj u vidu raznolikih polica, ormarića i ugradnih korpi za odlaganje veša i drugih stvari. Nameštaj može biti samostojeći na podovima, namenjen uglovima ili postavljanju na zidove

U kombinaciji sa kvalitetnim ručkama, jednostavnim mehanizmom otvaranja i zatvaranja vrata i efektnom rasvetom, nameštaj za kupatila je element koji definitivno stilizuje i oplemenjuje enterijer.

Galanterija i dodatna oprema za povećanje praktičnosti prostora

Bilo da su u pitanju prostrana i raskošna kupatila, ili toaleti minimalne kvadrature u garsonjerama, potrebno je nabaviti kvalitetnu galanteriju i prateću opremu. U tom pogledu, nabavljaju se držači za peškire, toalet papir, tuš baterije i creva, kao i četka za wc šolju. Sve to, može se pronaći u kompletu sa dodacima kao što su držači i dozeri za za sapun, čaše za četke i četkice za zube, i naravno mnogo toga drugog. 

Dodatna oprema obuhvata daske za wc šolju, bojler koji obezbeđuje dotok tople vode, osnovno svetlo i dekorativnu rasvetu. Ogledala se najčešće biraju uz dizajn lavaboa kao element kupatilskog nameštaja, ali svakako pripada dodatnoj i potrebnoj opremi za kupatila svake kvadrature i karakteristika. 

Da bi kupatila bila prava oaza mira, zona komfornog uživanja, ležernog kupanja i maksimalne privatnosti, važno je da budu opremljena u skladu sa poznatim trendovima, kao i sa aspekta kvaliteta. Obavezno se nabavljaju sanitarije, nameštaj, galanterija i uređaji, uz koje je održavanje higijene jednostavno, a užitak opuštanja kompletnog tela zagarantovan. 

Koje keramičke pločice birati kod renoviranja kupatilaChatGPT

Kada je u pitanju biranje keramičkih pločica za renoviranje kupatila, postoje nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir. Evo nekoliko saveta za odabir pravih keramičkih pločica za vaše kupatilo:

  1. Veličina prostora: Prvo, razmislite o veličini vašeg kupatila. Ako je prostor manji, možda ćete želeti da izaberete manje pločice kako biste stvorili iluziju većeg prostora. Veće pločice mogu izgledati dobro u većim kupatilima.
  2. Stil: Razmislite o stilu kojim želite da se rukovodite u kupatilu. Da li preferirate moderan, klasičan ili rustični izgled? Izbor keramičkih pločica treba da odražava željeni stil.
  3. Boja: Odaberite boju koja će se uklopiti sa ostatkom enterijera vašeg kupatila. Ako želite da prostor izgleda svetlije, možete odabrati svetle boje pločica. Tamnije boje mogu stvoriti sofisticiraniji izgled.
  4. Održavanje: Važno je razmotriti koliko vremena želite da uložite u održavanje pločica. Neke pločice zahtevaju češće čišćenje i održavanje od drugih. Ako želite da smanjite održavanje, možete razmisliti o pločicama koje su otporne na mrlje i lake za čišćenje.
  5. Kvalitet: Izaberite kvalitetne keramičke pločice koje su otporne na vlagu i habanje. Visokokvalitetne pločice će trajati duže i izgledati lepše tokom vremena.

Takođe, pre nego što donesete konačnu odluku, preporučljivo je da posetite prodavnicu keramičkih pločica kako biste videli uzorke i konsultovali se sa stručnjacima za pločice. Oni će vam pružiti dodatne savete i pomoći vam da odaberete prave pločice za vaše potrebe i estetske preferencije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget