Koju kartu izabrati za put u Pariz?

Pariz, glavni i najveći grad Francuske, sa istorijom dugom i do 2 milenijuma predstavalja posebnu turističku atrakciju širom sveta. Godišnje ovaj grad poseti oko 30 miliona turista zbog čega ima status najposećenije svetske turističke destinacije.

Poznat kao grad svetlosti, za svoje ime vezuje romantična osećanja, predstavlja grad umetnika, burnog noćnog života i visoke mode ali njegovo bogastvo se ogleda i u bogatoj francuskoj istoriji i poznatoj arhitekturi. Kao jedan od značajnijih evropskih centara nije samo turističko odredište već i odredište mnogima širom sveta za obrazovanje, ali i život i rad. Građanima Srbije, kao i ostatku sveta, Pariz predstavlja veoma interesatno odredište kako turistički tako i kao mesto za život koje pruža iskustvo koje ne nudi ni jedan grad unutar zemlje.

Beograd Pariz autobus ili avion?

Udaljenost od oko 1445,19 km vazdušnom linijom, odnosno 1856 km puta ako posmatramo najkraći put između Beograda i Pariza moguće je prećim različitim vidovima trasporta, u zavisnosti od želje i potreba. Pariz pruža dva aerodroma kaja su smeštena u različitim delovima grada. Avion pruža svakako najbržu opciju putovanja u trajanju do 3h ali polasci iz Beograda su oko 145 evra u jednom pravcu za let do aerodroma Charles de Gaulle (CDG). Ovaj grad je sa svetom povezan i preko 6 glavnih železničkih stanica ali bi organizacija puta iz Srbije podrazumevala više presedanja i značajno produžavanje trajanja puta. Najpopularnija opcija transporta je za destinaciju Beograd Pariz autobus. Ovaj vid trasporta pruža značajno više slobode svojim putnicima od prevoza avionom iako je vreme putovanja produženo. Omogućava putnicima koji ne polaze iz Beograda ili Niša da putovanje započnu iz svog mesta stanovanja ili obližnjeg mesta. Ova opcija značajno olakšava put isključujući nužnost menjanja više preovoza do mesta polaska. Predsnost autobuskog prevoza predstavlja i mogućnost prenosa različitog prtljaga bez obzira na njegovu težinu.

Cena autobuske karte za Pariz

Autobuske karte su danas veoma dostupne. Prosečna puna cena autobuske karte u jednom pravcu iz Beograda je oko 90 evra. Cena varira od izabranog prevoznika, ali i iz mesta polaska koje se može i dodatno ugovoriti sa prevoznikom.
Značajan doprinost dostupnosti karata je mogućnost da se izrši rezervacija preko interneta ali i kupovina karte. Ova opciju pruža veliki broj prevoznika. Internet kupovina može imati veliku prednost jer pruža mogućnost da se detaljnije istraži kompletna ponuda i uporede ponude različitih prevoznika. Kriterijumi za izbor prevoznika su različiti, od tipova autobusa koje koriste, broja mogućih putnika ali i planirane rute. Mnogi prevoznici blago odstupaju od planirane rute kako bi omogućili putnicima odgovarajuće mesto polaska. Svakako ova opcija utiče i na cenu same karte.

Kao i pri kupovini drugih vrsta karta i kod ove prevoznici nude popuste različitim kategorijama stanovništva (deca, omladina, studenti, penzioneri i sl). Povoljnost se može ostavriti i na kupovinu grupne karte. U slučaju kada se put planira unapred mogu se ostvariti i dodatne povoljnosti u vidu rane kupovine karte ili kupovine povratne karte koja pruža popust i do 70 % na cenu karte u povratku. Ikao povoljna opcija ona nameće malo ograničenja putniku jer u tom slučaju mora izabrati istog prevoznika za povratak što može biti nezgodno kada termin povratka nije idealan. Naravno, uz odvjanje vremena za organizovanje puta ova manjkavost se lako prevazilazi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget