Kod ovih ženskih problema virak može pomoći

Gotovo sve žene se ponekad susreću sa nekim ginekološkim problemom. Ne mora to da bude ništa ozbiljno niti strašno, ali jednostavano, svaka od nas je doživela neku neprijatnost u vezi sa tim počevši od bolnih menstruacija, do ponekog izostanka ili kašnjenja mestruacije, pa sve do nekih značajno većih problema.

I to je donekle normalno, kada na primer znate da stres može da bude uzrok zašto vam je menstruacija zakasnila i slično. Postoje i one žene čiji jajnici reaguju odmah čim su one pod pritiskom na poslu ili doživljavaju generalno stres u životu. Koji god da su problemi u pitanju, treba svakako prvo da se obratite vašem ginekologu. Pored terapije koju vam lekar prepiše možete i na prirodne načine da se lečite, odnosno da pokušate da ubrzate oporavak uz pomoć prirode. Verovatno ste čuli za virak, odnosno čaj od virka. Ukoliko niste, to je potpuno prirodan čaj, koji može mnogo da pomogne ženama i to u sledećim situacijama:

Policistični jajnici

Svaka druga žena ima policistične jajnike i neka to podnosi bolje, a neka na malo teži način. Policistični jajnici ne moraju da budu ništa strašno, ali bi trebalo da se leče. Policistični jajnici mogu da izozovu neredovne i bolne mestruacije, mogu čak i da prouzrokuju izostanak mesntruacije i na nekoliko meseci. Zato virak, odnosno čaj od virka ovde igra značajnu ulogu, jer on sadrži mnoge korisne sastojke počevši od flavonoida, gorke glikozide, fitosterine, tanine, vitamina C i mnogi eteričnih ulja.

Virak pomaže kod neplodnosti

Virak može da pomogne kod neplodnosti, kada su uzrok tj. problem hormoni. Takođe, svaka druga žena sigurno ima u jednom periodu svog života problem sa hormonima. Bolje bi bilo da to rešavate na prirodan način ukoliko možete. Virak u tom slučaju utiče na porast progesterona, a progesteron je veoma važan ukoliko želite da zatrudnite.

Ublažava PMS

Znamo koliko je PMS naporan nekim ženama i koliko neke žene teško prolaze kroz ovaj period. Nervoza, stres, preterivanje u hrani, izbegavanje hrane, simptomi depresije, mučnina, bol u stomaku, jak bol u grudima, česte promene raspoloženja, preveliki osećaj tuge i sete, ljutlja , bes, i sve to u jednom trenutku. Zato virak, zbog svih svojih pozitivnih sastojka, može isto tako da u ovom trenutku, da ublaži te simptomi, jer će nam malo umiriti hormone.

Pomaže kod mioma i cisti

Čak i kada se jave miomi i ciste virak je jako dobar lek. Naravno da pre svega treba da posetite ginekologa, koji će da vam preporuči lekove, možda operaciju ili neku sasvim drugu terapiju. Međutim, treba svakako da pitate doktora i da li možete da koristite virak, jer ukoliko vam dozvoli on će vam značajno pomoći.

Olakšava menstrualne bolove i reguliše ciklus

I naravno, vrlo bitna informacija – virak olakšava menstrualne bolove. To je mnogima ključno, jer se mnoge žene suočavaju sa katastrofalno bolnim menstruacijama, koje ih ograničavaju u svakodnevnim poslovima. Bolje je da uzimate nešto prirodno, ukoliko već ne možete da izdržite te bolove, nego da pijete neke lekove. Zato se u tim trenucima preporučuje virak, odnosno čak od virka, koji će sigurno da vam ublaži sve te bolne simptome i koji će u jednom trenutku da vam pomogne da regulišete ciklus.

Izvor: Zdravisimo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2023
Tech Nerd theme designed by FixedWidget