Kako odabrati najbolji kućni aparat za espresso?

Postoji oko desetak linija i u okviru svake još toliko uređaja koji prave fantastičnu espresso kafu. Osim po ceni, razlikuju se i po opštim karakteristikama pa je važno znati kako prepoznati najbolji kućni aparat za espresso.

U zavisnosti od toga kakvu kafu volite da pijete, zavisiće i odabir aparata. Neko želi sveže mlevenu, neko sa mlekom, neko želi jednostavnost pa koristi kapsule… Na tržištu ima originalnih kafe aparata koji koštaju od nešto više od 100 € pa do preko 300 €, a u okviru svakog cenovnog ranga postoje odlični modeli koji će zadovoljiti vaše potrebe.

Koje karakteristike treba da ima najbolji kućni aparat za espresso?

Iako prave savršenu kafu, baš kao da je spremljena na profesionalnom uređaju, najbolji kućni aparat za espresso funkcioniše jednostavno i uz samo nekoliko komandi sprema savršen ukus svaki put.

Aparat za espresso zagreva vodu na optimalnu temperaturu i propušta je kroz skladište kafe pod tačno određenim pritiskom pa se tako pravi savršena šoljica ovog napitka.

Najbolji kućni aparati za espresso kafu prave pritisak od oko 19 bara i imaju brz sistem grejanja. Pojedini greju i mleko, ali je na prvom mestu važno da se voda zagreva na optimalnu temperaturu u što kraćem periodu.

Pored rezervoara za vodu koji mora biti dovoljan za nekoliko šoljica kafe, važno je i da li uređaj ima mogućnost za skladištenje kapsula ili kafe koju koristi jer to olakšava pripremu i automatizuje proces.

Iako je reč o kućnim aparatima, prosečan uređaj priprema razne vrste kafe, ali bi trebalo da je korišćenje jednostavno pa je i to važan faktor pri kupovini. Razmislite o opcijama za odložen start, sa tajmerom za pokretanje, ali i dodacima za mleko, mliln i automatsko gašenje.

Najbolji kafe aparati imaju najbolje karakteristike i važno je osigurati ih za novac koji se ulaže. Nekome će odgovarati jeftiniji uređaj, nekom skuplji, ali bi trebalo da svaki pravi kvalitetnu kafu i da je lak za korišćenje.

Estetska komponenta aparata je važan činilac pri odabiru

Savremeni aparati za kafu su mnogo više od uređaja koji spremaju različite napitke i postaju deo dekoracije jednog prostora.

Gde god da se postave, uklapaju se besprekorno, kompaktnog su dizajna i zanimljivog izgleda, kombinacija materijala i boja pa savršeno pristaju i uz moderne i uz retro kuhinje.

Upravo zbog svoje cene, elegancije i mogućnosti ovakvi aparati se biraju i kao savršen poklon i gde god da se postave odličan su dodatak.

Čak i prateća oprema ima zanimljiv dizajn i interesantno izgleda pa ih kupci rado nabavljaju. Tu svakako ubrajamo mutilice za mleko, šolje za razne vrste kafe, ali i držače za kapsule. Primarna svrha jeste olakšavanje kuvanja kafe, ali su i važan deo dekoracije.

Kakvu kafu volite da pijete i koliko su vam važne dodatne funkcije? Da li bi hteli da probate kafu iz kapsula koje imaju tačno odrešenu gorčinu, jačinu i ukus ili bi sami da kafu meljete i dozirate?

Odgovori na ova pitanja će vam dati smernice koji je najbolji kućni aparat za kafu za vas. Na njemu se može pripremiti i espresso, ali i druge kafe kao što je lungo, amerikana, makijato, late, kapućino… kao i brojne poslastice koje se mogu napraviti od ove kafe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget