Kako odabrati najbolja kolica za vašu bebu?

Roditelji koji prvi put ulaze u svet roditeljstva, nailaze na prve izbore i odluke kada je oprema za bebe u pitanju. Tržište sa bebi opremom je mnogo veće nego što je nekada bilo i s obzirom na to, odluke koje roditelji treba da donesu postaju izrazito teške.

Ovo se naročito odnosi na novopečene roditelje koji možda i nisu toliko dobro upućeni šta je najbolje za njihovu novorođenu bebu. Pokušali smo da vam olakšamo izbor makar oko jedne veoma bitne stvari, a to su kolica za bebe. U nastavku pogledajte koji je to najbolji izbor za lak transport vaše bebe.

 

Teška ili lakša kolica?

Težina je jedna od glavnih stvaki koju morate da ispunite pravilno kada kupujete kolica za vašu bebu. Ovde ćete se pre svega osvrnuti na svoje potebe i uslove jer beba neće mnogo zahtevati osim udobne kolevke i sigurnosnog pojasa. Pre svega dobro upoznajte okolinu kuda ćete svoju bebu voziti. Veoma je bitno i da znate lokalne prodavnice u koje ćete odlaziti kao i ostali objekti koji vam mogu zatrebati dok ste sa bebom. Ovo je veoma bitno jer na taj način upoznajete kakva je površina po kojoj ćete voziti kolica. Kada jednom ovo ustanovite izbor kolica se sužava. Ukoliko je površina glatka i bez mnogo opstrukcija onda su lakša kolica definitivno izbor za vas. Ali, ukoliko je površina zahtevnija onda su teža kolica svakako u prednosti. Međutim, ono što je još bitnije od površine gde živite su uslovi u kojima živite. Pod ovim se podrazumeva da li koristite stepenice ili lift. Ako su vam stepenice prepreka onda je sigurno da ćete uzeti lakša kolica kako ne biste opteretili sebe. Uzmite u obzir da i težina bebe utiče na to koliko morate podići ili gurati. Dakle, stavite na papir gde i kako želite da idete i prema tome izbaertite odgovarajuću težinu kolica.

 

Točkići i njihova namena

Često danas možemo videti kolica za bebe sa tri točka. Možda pomislimo da imaju neku posebnu funkciju i možda nam se i učine pomalo neadekvatnim, ali zapravo istina je da samo estetika u pitanju. Broj točkova ne otežava niti olakšava vožnju bebe. Tri točka na kolicima za bebe su podjednako funkcionalna kao i kolica sa četiri točka. Ono što je kod točkova bitno jeste od čega su izrađeni. Plastični točkići su veoma loši ukoliko želite da sa bebom često izlazite. Veoma se retko upotrebljavaju zbog njihove nepraktičnosti i veoma često ružnog izgleda. Po mokrom vremenu mogu da se klizaju a po neravnim površinama bebi pružaju izuzetno neudobnu vožnju. Jedina prednost ovih točkova jeste njihova lakoća. Zbog ovakvih točkića kolica postaju znatno lakša i lako prenosiva. Gumeni točkovi su priladni za sve terene. Iako su teži od plastičnih, vaša beba će se sigurno više radovati vožnji sa gumenim točkovima. Takođe su pogodni i za sneg i kišu, gde ne morate brinuti da li će vam točkići kliziti.

 

Sigurnosi pojasevi i bezbednost vaše bebe

Od dana kada se vaša beba rodi njena bezbednost je uvek na prvom mestu. Zbog ovoga birajte kolica koja imaju dobre pojaseve za bebu. Takođe, uvek budite sigurni da ste bebu vezali svim rasoloživim pojasevima. Roditelji mogu praviti grešku kada je vezivanje bebe u pitanju tako što ima vežu samo pojas preko stomaka. Na raspolaganju imate pojas koji ide preko ramena, preko stomaka i između nogu. Uvek vežite sve pojaseve kako bi sprečili moguće povrede i ispadanje iz kolica. Dodatna oprema uz kolica se može sastojati i iz sedišta za auto kao i korpe koja se uglavnom koristi za tek rođene bebe. Ovde takođe imate pojaseve i budite uvereni da su svi uvek aktivirani. Korpa za bebe jedino ne zahteva vezivanje jer je sama korpa dovoljno duboka kako bi vaša beba bila sigurna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget