Kako napraviti nameštaj od euro paleta?

Imate u podrumu euro palete?

Ne znate šta ćete sa njima?

Nemojte ih bacati, već ih iskoristite na kreativan način. Otpad redukujte, a ujedno i uštedite tako što ćete od paeta napraviti nameštaj. Evo i kako.

Nameštaj koji nastaje od euro paleta je veom funkcionalan, povoljan je i vrlo ekonomičan. Zato je postao veoma popularan i pravi je hit kada je dizaj enterijera u pitanju. Kada je o osmišljavanju nameštaja od paleta reč čini se da granice ne postoje, jer je ideja mnogo. Uglavnom se najviše proizvodi ovaj nameštaj za terasu ili za baštu.

Najčešće se pravi nameštaj za dvorište od euro paleta, jer se proizvode garniture za sedenje koje su veoma udobne, ali i otporne na vremenske uslove.

Kako nabaviti euro palete?

Ako nemate palete u podrumu, onda ćemo vam pomoći da ih nabavite lako. One su odličan materijal za sve koji vole sami da uređuju prostor i kreiraju nameštaj. One se mogu naći na skladištima građevinskog materijala, a cene sui m veoma pristupačne. Ako želite da napravite nameštaj od paleta onda su vam potrebni malo vremena, mnogo volje, boja za farbanje i osnovni alat.

Najviše se preporučuju palete koje su standardizovane, odnosno euro palete. One su dobro oblikovane i napravljene su od bukovog drveta. Nabavite palete koe su očuvane i koje su u dpbrom stanju. Najpre ih dobro išmirglajte i očistite, a zatim počnite sa pravljenjem nameštaja. zaštitnom bojom ih obavezno nekoliko puta prefarbajte. A pre nego što počnete sa bilo kakvim radom, prvo proverite da nisu insekti napali drvo.

Koji sve nameštaj može da se napravi od euro paleta?

Nakon što pripremite palete i obojite ih i pošto se boja dobro osuši, vreme je da kreirate svoj nameštaj. A šta ćete napraviti zavisi od vaše mašte i kreativnosti. Garnitura za sedenje, stočić za dnevnu sobu, baštenske stolice, kreveti ili nešto drugo?

Možete napraviti i police za knjige, a euro palete brzo i jednostavno mogu da se pretvore u dekorativne žardinjere i ležaljke za baštu. Sigurni smo da će vaš novi nameštaj odmah pronaći svoje mesto u domu.

Klub stočić

Izaberite dve euro palete i ekserima ih pričvrstite jednu za drugu. Ako želite stavite točkiće na donji deo i dobili ste mali klub stočić. Ako želite da vaš novi sto lepo i eegantno izgleda, onda postavite staklo na gornji deo stola. Ukoliko ste ljubitelji rustičnog stila, onda ne morate palete da farate, a ako pak želite moderniji izgled stočića, onda izaberite omiljenu farbu i bacite se na posao.

Ugaona garnitura i krevet

Ako želite da napravite novu ugaonu garnituru, palete složite jednu na drugu, pričvrstite ih ekserima, a jastučiće i sunđer možete da stavite na vrh i tako ćete dobiti interesantan komad nameštaja.

A tek što možete da napravite krevet od paleta. Zbog svoje postojanosti i čvrstoće, euro palete i te kako mogu da posluže za krevet. Dovoljno je da četiri palete pričvrstite ekserima jednu za drugu i samo vam preostaje da nabavite dušek i brzo i lako ste dobili novi ležaj za odmaranje. Pogledajte još ideja ovde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget