Izaberite pravi okov za nameštaj

Okov za namestaj

Okov za nameštaj svakako spadaju u delove za nameštaj koji su od jako velikog značaja, ali se ne mogu kupiti u svakoj radnji i kod svakog proizvođača. Iako deluju beznačajno, stručnjaci koji se bave izradom nameštaja vrlo dobro znaju značaj okova za nameštaj. Za laike je bitno da naglasimo da okovi za nameštaj igraju važnu uulogu u funkcionisanju samog nameštaja, prilikom otvaranja i zatvaranja fioka, ormana, garniture, ugradnje polica, garnišni, smanjvnnje buke od vrata, vratanca Itd. Pored toga što okovi za nameštaj znatno doprinose funkcionalnosti oni takođe svojim modernim dizajnom služe i u dodavanju potpunosti i doprinose estetskom izgledu. Ukoliko želite da vaš nameštaj bude moderan i zanimljiv, okovi za nemeštaj su svakako “sitnice” koje će popraviti izgled svakog komada nameštaja.

Izaberite kvalitet

Danas se kroz okove za nameštaj mogu ispuniti potreba za kvalitetom ali modernim dizajnom, čiji će krajnji rezultat ispuniti sve potrebe i želje kupca. Isto tako, kao i prilikom odbira nameštaja, važno je se pomene da se prilikom odabira okova za nameštaj takođe ne sagledava samo cena, već celokupni kvalitet koji će svakako doprineti i kvalitetu celokupnog nameštaja, njegovoj dugotrajnosti i opštem funkcionisanju. Recimo okovi za klizne plakare moraju biti kvalitetni i izeađeni od vrhunskog materijala jer usled čestog otvaranja ovaj nameštaj za okov veoma brzo strada.

Izaberite proizvođača

Danas okovi za nemaštaj dolaze od različitih proizvođača, a najčešće su to strani proizvođači. Poznati proizvođači okova za nameštaj jesu iz Italije, Francuske, Nemačke, Slovenije i Austrije, Pa tako kao i prilikom izbora automobile, individualno je koji će proivođač vama odgovarati, jer su okovi za nameštaj navedenih proizvođača identičnog ranga i kvaliteta.

Funkcije okova za nameštaj

Pored toga, sledeća važna stvar pri odabiru okova za nameštaj jeste njihov izgled. Pa tako kada birate okov za nameštaj koji će biti postavljen na vidnim mestima kao što su ručice, čiviluci, sudopere, lajsne potrebno je da se one uklapaju i vama sviđaju. Ukoliko ipak birate samo šarke za vrata, podizne siteme, sisteme za spajanje, tada nije potrebno da mnogo razmišljate o njihovom izgledu, već o kvalitetu, s obzirom na to da će biti delimično ili potpuno sakriveni.

Isto tako, treba proveriti funkcionalnost okova za nameštaj prilikom odabira. Pa ukoliko kupujete klizače, kapice podmetače, vodite računa o tome koliko će oni zapravo štiti vaš nameštaj od udaraca ali i vas od buke.
Isto tako, kada je u pitanju funkcionalnost okova za nameštaj, u obzir treba uzeti i delove za garderobere kao što su to garderobne šipke i izvlakači, koji pored svoje funkcije moraju da poseduju i kvalitet kako se ne bi lomili, savijali ili ispadali prilikom kačenja više kilograma garderobe. Naravno, postoje neki podaci o tome koliko kilograma odeće bi garderobne šipke trebalo da nose, kako ne bismo preterivali i pretrpavali ih. Ali, svakako o tome se možete dodatno posavetovati sa prodavcem ili proizvođačem.

Gde kupiti okove za nameštaj

Nosači, bravice, tiplovi, šrafovi su okovi za nameštaj koji se mogu često pronaći u ralzičitim radnjama pa i supermarketima. Svejedno, time što su lako dostupni ne znači da su i kvalitetni. Danas se ovakve “sitnice” često mogu iskopirati i napraviti od loših materijala, pa nemojte dopustiti da vaša polica, sat, ili veliki elementi otpadnu sa zida posle kratkog vremena.
Prilikom izbora okova za namštaj vodite se ciljem da su vam potrebne dugotrajne i kvalitetne stvari, pa na ove “sitnice” obraćajte dovoljno pažnje kao i prilikom kupovine i izbora velkih komada nameštaja kao što su to plakari, garniture i kuhinje, te ih kupujte na proverenim mestima.

Pročitajte još saveta sa našeg bloga i nemojte ih čuvati samo za sebe budite velikodušni i podelite ih sa svojim prijateljima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget