IAKO SE „TELEVIZORI CENA” ČESTO PRETRAŽUJE NA INTERNETU, DA LI JE FINANSIJSKI APSPEKAT ZAISTA NAJVAŽNIJI?

Televizori su faktički već decenijama omiljeni uređaj u svakodnevici svih nas. Upravo zbog toga važno je biti pažljiv pri odabiru i obratiti pažnju na sve relevantne aspekte.

OVAJ UREĐAJ NIJE KAO DRUGI

Svi aparati kojima opremamo prostor u kojem živimo ili radimo važni su i svrsishodni, a u tom pogledu televizori spadaju u kategoriju uređaja koji nas informišu i zabavljaju, a, uz to, sa sobom nose i svojevrsni socijalni aspekt. Naime, za razliku od mobilnog telefona ili računara koji su primarno namenjeni za individualnu upotrebu, televizijski program prati se u zajedništvu. Dakle, televizori su uređaji koji omogućuju stvaranje i te društvene dimenzije. A kako se preko njih prate različiti sadržaji, od vesti, preko različitih emisija, edukativnih, dokumentarnih, dečjih, zabavnih, pa sve do muzičkih takmičenja, serija, filmova, sportskih događaja i brojni drugi, omiljeni su svim generacijama. Otuda, kada zamislimo porodični dom, idilično veče, vreme koje provodimo s najbližima uz kafu ili čaj, uglavnom ga vezujemo i za TV.

U SKLADU SA TEKOVINAMA XXI VEKA

Osim praćenja najrazličitijih sadržaja i programa, savremeni televizori omogućuju i praćenje radijskog programa, priključivanje na internet i korišćenje mnogih aplikacija, povezivanje na laptop ili telefon. Savremeno doba donelo je mnoge tehnološke inovacije u poređenju sa onim aparatima od pre samo nekoliko decenija, dok, sa druge strane, razvijanje drugih uređaja i njihovih karakteristika nije učinilo da TV padne u zaborav – on je i dalje veoma važan, štaviše, kontinuirano se unapređuje, i u pogledu tehničkih karakteristika i sa aspekta dizajna i estetike. Stoga je, pored vrlo važne cene televizora, posebno bitno da se prilikom odabira posveti pažnja i relevantnim performansama, na primer rezoluciji, kvalitetu slike, zvuka i drugim tehničkim svojstvima kako bi doživljaj prilikom gledanja omiljenog sadržaja bio najbolji mogući.

NAMENJEN PROSTOR I POZICIJA

S obzirom na to da je gledanje televizije često omiljena porodična aktivnost, bilo programa na kanalima, bilo odabranih videa, nije neobično što se TV prvenstveno postavlja u zajedničke prostorije, kao što su dnevne sobe ili kuhinje. Dakle, televizori se neretko postavljaju u prostorije u kojima i sami imaju centralno mesto i naspram kojih se potom formira raspored nameštaja ili sedenja. Prema tome, na odabir modela, odnosno veličinu uređaja, potom izgled ili boju umnogome će uticati veličina prostorije, prostor namenjen za postavku TV-a, tačnije pozicija i ugao, potom stil uređenja, kao i boje koje preovlađuju.

PORED CENE TELEVIZORA, OBRATITI PAŽNJU I NA…

Iako nam je cilj da što kvalitetniji artikal dobijemo što je povoljnije moguće, kod modernih, savremenih televizora samo se produžava niz karakteristika na koje treba obratiti pažnju i koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine, te je zato važno i da „uđemo” u tematiku i terminologiju, odnosno da se prevashodno informišemo kako na prodajnim mestima, u časopisima, tako i na internetu. „Televizori cena” sigurno nisu jedini pojam koji treba da istražimo i koji će uticati na odluku, tu su i, kao vrlo važni, proizvođač, potom rezolucija i tip ekrana, operativni sistem, ako ga ima, snaga zvučnika, boja, dizajn i dr. Naravno, uvek je važno oslušnuti i utiske drugih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget