Glavni koraci u lečenju kandide

Kada primetite da imate neke od simptoma kandide, onda je vreme da reagujete, ali na adekvatan način. To ne znači da ćete pozvati vašu prijateljicu da je pitate kako se ona borila sa kandidom i to ne znači da ćete otići do apoteke i sami sebi izabrati terapiju i to ne znači da ćete koristiti neproverene meleme i slično.

Dakle, vrlo je važno da ispoštujete procedure i sledeće korake.

Posetite lekara i držite se njegovih uputstava

Pre svega, jako je važno da se obratite lekaru, jer on će sigurno znati bolje od vas, ukoliko ni vi sami niste u toj oblasti. Dakle, lekar će vas pregledati, dati vam da uradite neke dodatne analize i onda će na kraju na osnovu toga i utvrditi da li imate kandidu ili je nemate. Ako lekar kaže da imate kandidu, on će naravno i reći šta dalje treba da radite. Ukoliko zaista želite da se rešite kandide, vi ćete onda njegove savete i poslušati, jer je kroz njegovu ordinaciju prošlo verovatno mnogo osoba sa sličnim problemima i mnoge su zahvaljujući njegovim upustvima postale izlečene. Zato se upravo to isto očekuje i od vas.

Koristite samo terapiju koju vam je lekar prepisao

Ako vam lekar prepiše tablete ili vaginalete onda ćete ih koristiti. Kao što smo rekli na početku – nema korišćenja drugih tableta, tableta koje nisu prepisane od strane doktora, vaginaleta koje nisu odobrene od strane doktora i slično. Nemojte slušati savete vaših prijatelja, poznanika i komšija, ukoliko ni oni sami nisu stručnjaci, jer ni oni nikada ne mogu znati bolje od doktora sve i da su prošli sličnu situaciju. Vrlo je važno da napomenemo da neki lekovi na vas mogu da utiču dobro, a na nekog drugog ne i zato je dobro da vas doktor pregleda i da utvrdi koji lek je adekvatan za vaš slučaj.

Izabcite šećer i kvasac iz ishrane

Sasvim je logično da ćete izbaciti šećer i kvasac, jer su to dve namirnice koje najbolje hrane kandidu. To ne znači da treba da izbegavate samo šećer u tom obliku, nego sve namirnice koje sadrže šećer. Da, na početku treba da budete i malo rigorozni i da vodite računa o tome šta jedete i gde sve ima šećera, ali to je naravno samo za vaše dobro, a vama je zdravlje na prvom mestu, zar ne?

Takođe, hleb treba da izbegavate, ali ne bilo koji hleb, nego posebno treba da vodite računa da izbegavate beli hleb i belo brašno. Pokušajte da spremate neke ražane i integralne hlebove, koji će vam zadovoljiti potrebu za hlebom, ali koji će biti zdravi.

Uključite u ishranu sveže povrće, beli luk i limunadu

Sveže povrće je odličan saveznik kada imate kandidu. Dakle, sveže povrće je veoma zdravo i kao takvo se ne zadržava dugo u organizmu i ne postoji mogućnost da postane kontaminirano gljivicama, kao što je to slučaj sa nekim drugim povrćem. Limunadu i svežu vodu pijte obavezno. Savetuje se i da jedete beli luk, jer je on takođe veoma dobar saveznik u borbi protiv kandide. Ako ga baš ne volite, onda probajte da ga dodate u neku hranu, iseckajte ga u jogurt i slično i onda će vam biti lakše.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget