Face lifting i podizanje obrva

Korkcija-obrva-Dr-Stoiljkovic

Poslednjih godina obrve su opet stupile na scenu. Tokom proteklih godina imali smo više tredndova, od onih obrijanih, tankih, gustih, čupavih, očešljanih…Često se desi da na osnovu izgleda naših obrva ljudi procenjuju kakvi smo mi to u stvari kao ličnosti, neko se slaže sa ovakvim mišljenjem, dok neko smatra da je ovako nešto besmisleno što je takođe u redu. Oblik obrva je uglavnom nasleđen ili stečen.

Spušteni oblik obrva odaje utisak umornog izgleda lica. Intervencijom podizanja obrva se ovaj problem može brzo i lako rešiti. U okviru lokalne anestezije pacijent može da bude budan. Za manje od sat vremena umoran izgled može biti prošlost, pa se tako može korigovati visina i oblik. Pored hirurške intervencije podizanja obrva, rešenje se pronalazi i u botoksu. Međutim rešenje botoksa ja kratkog karaktera i nakon par meseci tretman se mora ponoviti za razliku od hirurške intervenije koja je trajna. Ovakvu intervenciju je potrebno da izvodi iskusan estetski hirurg jer ova promena izgleda je trajna. Nakon zahvata obrve su podginute par milimetara od pređašnjeg oblika. Rez se pravi u delu obrva na kom ima dlačica, tako rez koji se pravi biva neprimetan i minimalan.

Hiruska-bolnica-Dr-Vladimir-Stoiljkovic

O tome kako želi da izgledaju obrve nakon interevencije odlučuje isključivo pacijent, ali je savet hirurga dobro došao. Ponekad se desi da pacijenti zahtevaju oblik koji možda i nije najbolji za njih, pa je konsultacija sa hirugom od ključnog i velikog značaja za konačan izgled obrva. U isto vreme pored podizanja obrva može se uraditi i intervencija na kapcima, što može pružiti potpuniji izgled na ovom delu lica. Takđe određeni broj pacijenata se odlučuje i na zatezanje čela gde uz kombinaciju podizanje obrva se može postići sveobuhvatno mlađi i poželjniji izgled lica. U ordinacijama plastičnih hirurga se javljaju i devojke u dvadesetim godinama koje žele da njihove obrve imaju kosiji oblik, gde kombinuju i japansko tetoviranje obrva. Izgledati poželjno i zavodoljivo je želja svakog bez obzira na godine i pol.

Slepoočni lifting

Predeo oko očiju nam je jako bitan te se trudimo da on bude najlepši. Zavodljiv ili kako se popularno naziva “mačkasti izgled” očiju je sve više popularan pa se tako pacijenti plastičnih hirurga sve češće interesuju za lifting kože oko ugla očiju i obrva. Na taj način se spuštene obrve i oronuli pogled se nakon samo par sati pretvara u zavodljivi i egzotičniji izgled.

Preporuka plastičnih hirurga prilikom podizanja obrva

Za ovakav potez treba imati u vidu da se prilikom ovakvog vida intervencije bitno menja prethodni izgled, pa tako oprez mora da postoji. Zemlja pa i kontient na kome živimo dosta govori i nalaže šta prijemčiljivo i prihvatljivo za to područje. Pa tako previse podignute obrve kao i podizanje jagodica može dovesti da se nakon intervencije promeni potpuno lični opis. Savet hirurga u ovakvim situacijama može biti od značaja za svakog ko želi promenu na svom licu. Svakako sloboda svakog pojedinca jeste da izgleda onako kako to on želi i ponaša kako želi. Našem oku naša lepota treba da bude najlepša. Kada u ogledalu postignem izgled kakav smo oduvek želeli, u svačijem pogledu bićemo najlepši i najpoželjniji. Novo lice dobro došlo si.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget