Domaće poznate ličnosti koje se bave izdavanjem stanova

Jedan od najunosnijih poslova današnjice jeste rentiranje nekretnina, a posebno izdavanje stanova kada ih neko poseduje u većem broju. Iz tog razloga jeste poznato da je ulaganje u nekretnine ulaganje, zapravo, u sigurnu budućnost, pa su se tom rečenicom vodile i brojne poznate ličnosti koje su svoju zaradu usmerile ka kupovini stanova i drugih nekretnina, kako bi pored svog posla, imali još neke izvore zarade. 

Posebno je ovaj trend učinio da izdavanje stanova Beograd predstavi kao najpopularniji grad za ulaganja, budući da prestonica sa sobom donosi i najveće mesečne kirije, ali i najveće cene kada je u pitanju rentiranje stana na dan. Ne samo kada je u pitanju izdavanje stanova Beograd je vrlo popularan i za izdavanje kuća i vila koje su u vlasništvu poznatih, a koji svoje nekretnine ustupaju određenim ambasadama, pa na osnovu toga primaju i više hiljada evra mesečno.

Poznati u svetu nekretnina

Poznate ličnosti su često na meti javnosti kada je vlasništvo u pitanju, pa se prebrojavaju stanovi, kuće, lokali i slično. Međutim, neki od njih su odavno zaplivali u vode rentiranja, što im je sigurno u vreme krize izazvane pandemijom i te kako značilo da stabilno ostanu u svojim poslovima, bez dugova i nekih finansijskih padova. Goran Bregović se često pominje kao osoba sa estrade koja u poseduje veći broj nekretnina u Beogradu, ali ne samo tu, već i u Parizu, Istanbulu, Perastu, a neke od njih izdaje konstantno, dok su druge rezervisane za njegove najbliže. Jedna od vesti koja se često nalazila na portalima jeste i da je nakon smrti narodnog pevača, Šabana Šaulića, njegova vila izdata kao prostor za amabasadu, a cifre koje se spominju se često menjaju i uglavnom se broje u više hiljada evra.

Poznate ličnosti, međutim, ne ulažu isključivo u srpsku prestonicu, već i duž crnogorskog primorja, ali i nekih susednih zemalja. U svakom slučaju, nekretnine koje pazare ne koriste isključivo za svoj odmor i smeštaj, već i za izdavanje apartmana. 

Emir Kusturica

Emir Kusturica je uložio, prema pisanju medija, ogroman novac u svoju vilu u Herceg Novom koja se tokom svake sezone izdaje i koja je jedno od poželjnijih mesta za smeštaj među turistima, čemu zapravo doprinosi i sama činjenica u čijem je vlasništvu. Pored Kusturice, proslavljeni fudbaler, Mateja Kežman je takođe vlasnik apartmana u Herceg Novom koji se skoro pa uvek koriste za rentiranje turistima, a ne kao njegov privatni smeštaj.

Dino Merlin

Dino Merlin je još jedna od poznatih ličnosti kojem je rentiranje jedan od izvora prihoda. Njegova vila u Sarajevu godinama je bila poznata kao rezidencija ruskog ambasadora zbog koje je zarađivao ogroman novac na godišnjem nivou. 

Poređenje cena za izdavanje stanova u Beogradu i okolini

I dalje su velike razlike u cenama koje vladaju kod nas i u regionu, u odnosu na ostatak sveta, kada se uporede nekretnine poznatih. Vlasnici koji istaknu činjenicu da su neke poznate ličnosti bar i jednom boravile u njihovim stanovima, za noć dobijaju preko 100 dolara zarade, što kada se pogleda i uporedi, zapravo čini da izdavanje stanova Beograd ne ubraja u najskuplje prestonice, već u jednu od najpristupačnijih kada je svet u pitanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget